Video Viens cilvēks pēc nāves izglābj piecus citus: kā Stradiņos noritēja sarežģītās transplantācijas operācijas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stradiņa slimnīca

Pateicoties kāda bojā gājuša cilvēka tuvinieku atļaujai ziedot viņa orgānus, Stradiņa slimnīcas mediķiem izdevās veikt piecas sarežģītas transplantācijas operācijas, vēsta TV3 Ziņas.

Lai transplantācijas noritētu iespējami ātrāk, iesaistījās arī Neatliekamās palīdzības dienests – nodrošināt orgānu, medicīniskā aprīkojuma un mediķu transportēšanu no Rīgas uz reģionālo slimnīcu un atpakaļ.

Sarežģītās orgānu transplantācijas operācijas Latvijā veic tikai Stradiņa slimnīcā. šajā reizē Mediķiem izdevās pārstādīt sirdi, aknas, jaunu orgānu saņēma divi nieru pacienti, bet vienam pacientam veica acs radzenes transplantāciju.

“Es viennozīmīgi teiktu, ka tās ir augstākās pilotāžas operācijas ķirurģijā, tās visas ir ļoti specifiskas un tās nav tādas operācijas, ko var veikt jebkurš ķirurgs bez iepriekšējas pieredzes, bez iepriekšējas apmācības šajā jomā,” atklāj Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Jānis Vilmanis.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs savu izvēli par orgānu ziedošanu var veikt valsts E-veselības sistēmā. Tas aizņem vien pāris minūtes.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu