Ukraiņu rīcībā nonācis neparasts okupantu drons (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "Defence Blog"

Tiek ziņots, ka neparasts drons, ko izstrādājusi Krievijas reģionālā rūpniecības kompānija, ar nelieliem bojājumiem nonācis Ukrainas aizstāvju rokās, vēsta "Defence Blog".

Šiem droniem, ko Krievijas bruņotie spēki sākuši izmantot vien no 2023. gada oktobra, piemīt spēja iedarbināt mērķus vai veikt attālas mīnēšanas operācijas pat 20 kilometru rādiusā.

Notvertajam dronam ir netradicionāls dizains. Drons aprīkots ar diviem bezpilota lidaparāta degunā ievietotiem elektromotoriem. Izgatavots no viegliem materiāliem, izmantojot komerciālus ražošanas paņēmienus. Drona montāža līdzinās bērnu konstruktora komplektam, ar dažādiem paneļiem un elementiem, kas sastiprināti kopā.

Sīkāka informācija par drona tehniskajiem elementiem un to skaitu okupantu karaspēka rīcībā joprojām nav zināma.

Nav noslēpums, ka droni Krievijas un Ukrainas karā ir kļuvuši par vienu no nozīmīgākajiem kaujas līdzekļiem, ko plaši izmanto abas puses. Ir pavisam skaidrs, uz ko jau šobrīd un tuvākajā nākotnē koncentrēsies militārā sfēra visā pasaulē.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma krievi līdz 25. martam zaudējuši 6887 tankus, 13 183 bruņutransportierus, 10 877 lielgabalus un mīnmetējus, 1018 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 726 zenītartilērijas iekārtas, 347 lidmašīnas, 325 helikopterus, 8539 bezpilota lidaparātus, 2010 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 14 454 automobiļus un autocisternas, kā arī 1785 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu