Kravas auto šoferi neapmierināti ar jauno ceļa zīmju izvietojumu galvaspilsētā (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vai aizliegums iebraukt Rīgas centrā ar smago automašīnu nozīmēs tīrāku gaisu un mazāk sastrēgumu? Tā varētu cerēt, jo nu jau kādu laiku tranzīta kravu auto gar Krastmalu un centrā vairs nebrauc. No šīs nedēļas aizliegts braukt arī cauri Torņakalnam. Vai smagie šos aizliegumus jau zina un nepārkāpj, un kā to kontrolē – skaidroja "360TV ZIŅneši".

"Ziņnešu" sastaptie kravas auto šoferi nemaz nav priecīgi par pilsētas centieniem mazināt sastrēgumus, izplūdes gāzes un troksni. It sevišķi, ja īss pārbrauciens laikā, kad to aizliedz ceļa zīme, beidzas ar naudas sodu. Turklāt vēl pienākas viens soda punkts.

Aleksandrs, kravas auto vadītājs, atklāj: "Mani tas ļoti apgrūtina. Lūk, jāiebrauc tajos vārtos, bet ir zīme. Man simts metrus jāpārkāpj zīme. Ja vēl varētu nedaudz agrāk, bet man uz tilta bija sastrēgums. Ko man tagad darīt? Mani taču gaida uz iekraušanu!"

Zīmes "nepamana" vai negrib pamanīt arī šoferi no ārzemēm. "Ziņneši" kopā ar likumsargiem sastop arī kādu šoferi no Polijas, kurš klaji neievēro zīmes. "Jums bija jābrauc apkārt šai zīmei vai arī jāgaida, kad būs septiņi vakarā. Jūs tagad esat iebraukuši šajā teritorijā aizlieguma laikā. Saprotat? Tagad mēs uz vietas sāksim administratīvo procesu un uzliksim naudas sodu – trīsdesmit eiro."

Likuma sargs neslēpj, ka situāciju šobrīd nevar pat salīdzināt ar to, kā bijis pirms dažām nedēļām, kad šajā posmā uzstādītas jaunās ceļa zīmes, – tad tās nav ievērojis gandrīz neviens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu