Pirmo reizi Rīgas modes nedēļas ietvaros tiks pārstāvēta dizainere no Somijas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

Pirmo reizi Rīgas modes nedēļā jaunu kolekciju prezentēs somu dizainere Miia Halmesmaa apvienojumā ar "Stockmann Riga" jaunākajām modes un aksesuāru kolekcijām, iedrošinot dizaineru radītu modi apvienot ar ikdienas stilu, kas izceļ personīgo gaumi un individualitāti.

Spēle ar neierobežotām līnijām, sulīgām formām, krāsām un dažādiem materiāliem raksturo somu dizaineres Miia Halmesmaa kolekcijas, kas tiek ražotas no augstas kvalitātes ekoloģiskiem materiāliem. Uz RIGA FASHION WEEK podiuma redzamie sieviešu modes salikumi tiks demonstrēti roku rokā ar maskulīnu urbāno modi vīriešiem. Skates stilu veidos talantīgais zīmola Volga Vintage dibinātājs un stilists Sergejs Hatanzeiskijs, kas jau vairākkārt sevi pierādījis modes šovu veidošanā, tai skaitā arī ar universālveikalu Stockmann.

“Man dizains nozīmē spēli ar materiāliem un patiešām iedvesmojoši ir redzēt, kā no vieniem un tiem pašiem audumiem vienmēr sanāk kaut kas pilnīgi unikāls. Jaunajā kolekcijā es kliedēju mītu par to, ka visērtākais apģērbs ir sporta tērps. Uz RFW podiuma visi redzēs no plūstošiem audumiem izgatavotus izstrādājumus ar spīdumiem un lentēm, kas būs pilnīgi valkājami un ērti ikdienas dzīvē. Savā daiļradē es īpašu uzmanību pievēršu ilgtspējai, tāpēc kolekciju veidošanas laikā izmantoju arī materiālu pārpalikumus,” stāsta dizainere Miia Halmesmaa.

“Šopavasar uz “Stockmann” skati atceļos skandināviskas vēsmas talantīgās somu dizaineres Miia Halesmaa izpildījumā, ko stilizēsim kombinācijā ar aktuālākajām sieviešu un vīriešu modes tendencēm. “Stockmann” saknes rodamas tieši Somijā, tāpēc ar šo projektu radīsim ilgtspējīgas un ziemeļnieciskas modes iedvesmotu performanci bez nospraustām robežām,” par šā gada sadarbību RFW stāsta universālveikala “Stockmann” direktore Dace Goldmane.

Modes nedēļas ietvaros sadarbībā ar universālveikalu "Stockmann" kinoteātrī Forum Cinemas (13. janvāra ielā 8) norisināsies vēl viens pasākums - seminārs un paneļdiskusija par tēmu “Atbildīgā mode mūsdienās”. Tajā piedalīsies Latvijas un ārvalstu nozares eksperti, tostarp filozofijas doktore, “Aus Design and Upmade” līdzdibinātāja, Igaunijas Mākslas akadēmijas vecākā pētniece Reeta Ausa, kā arī “Collective Fashion Justice” dibinātāja Emma Hokansone no Austrālijas. Starp ekspertiem no Latvijas pasākumā piedalīsies tirdzniecības platformas “Andele Mandele” dibinātāja Līva Jaunozola. Pasākumu galvenās tēmas: pāreja no ātrās modes uz lēno modi, katra mūsu pirkuma ietekme uz nozares nākotni, kā arī modes kolekciju ražošanas īpatnības. Semināru var apmeklēt ikviens interesents, iepriekš reģistrējoties šeit.

“Modernas un mūsdienīgas modes izvēles nav iedomājamas bez ilgtspējas to centrā. Tāpēc "Stockmann" rūpējamies par to, lai zīmoli mūsu sortimentā atbilstu ilgtspējīgas modes principiem, un aicinām arī klientus izglītoties par aktuālākajām tendencēm šajā jomā. Seminārā aicinām gūt iedvesmu, kā modes kontekstā varam būt vēl “zaļāki” un kādas iespējas šajā ziņā sniedz mūsdienu tehnoloģijas, tostarp mākslīgais intelekts,” papildina Dace Goldmane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu