"Lufthansa" vienojas ar virszemes apkalpošanas darbiniekiem par algu palielināšanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Pēc vairākām neveiksmīgām tiešām pārrunām starp "Lufthansa" un "Verdi" tika uzsākts arbitrāžas process, kas palīdzējis panākt vienošanos.

Sīkāka informācija par noslēgto vienošanos pagaidām netiek publiskota.

Taču "Lufthansa" personāldaļas vadītājs Mihaels Nigemans norādīja, ka "tas ir labs kompromiss ar ievērojamiem algu palielinājumiem panāktās vienošanās termiņā."

"Lufthansa" virszemes apkalpošanas darbinieki bija pieprasījuši algas 12 mēnešos paaugstināt par 12,5% vai vismaz 500 eiro mēnesī, kā arī vienreizējas piemaksas 3000 eiro apmērā, lai kompensētu inflācijas kāpuma negatīvo ietekmi uz ienākumiem.

Lidsabiedrības virszemes apkalpošanas darbinieki pēdējo streiku rīkoja marta sākumā, un šī divu dienu streika dēļ tika atcelti līdz pat 90% lidojumu.

Tāpat darbinieki streikoja arī februārī.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu