No medicīnas līdz katrai treniņu zālei. Pretestības gumijas un to unikālās priekšrocības

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Ne katrs sporta ekipējums var lepoties ar saviem pirmssākumiem tik ļoti, kā pretestības gumijas. Galu galā, par cik daudz sporta piederumiem var sacīt, ka tie savu ceļojumu sākuši kā medicīnas preces? Ar to lepojas pretestības gumijas. Savas gaitas fitnesa pasaulē tās sāka kā vienkārša, bet ģeniāla ierīce. 

Fizioterapeiti pretestības gumijas gan pagātnē, gan tagadnē lieto kā ierīci, ar ko dziedēt pacientus. Tās lieliski noder muskuļu un locītavu rehabilitācijai. Pretestības gumijas pakāpeniski “pieradina” muskuļus un locītavas pie arvien lielākas slodzes un kustību diapazona. Tas, savukārt, ļauj satraumētajām ķermeņa daļām ātrāk sadzīt un pēc iespējas laicīgāk atgūt pilnu mobilitāti. Tieši tas padarīja pretestības gumijas par tik populāru sporta preci! Reti kurš sporta ekipējums tik efektīvi nodrošina pakāpeniski pieaugošu slodzi, kas rezultējas ar ievērojamu muskuļu un locītavu spēka un kustības diapazona palielināšanos. Mūsdienās pretestības gumijas var atrast teju katrā svaru zālē un, bieži vien, pat cilvēku mājās. Pareizi tās lietojot var tonizēt un trenēt teju jebkuru muskuļu grupu. Tām arī piemīt īpašības, kas nepiemīt nevienam citam sporta ekipējumam!

Slodze uz locītavām? Drīzāk atslodze.

Pareizi lietojot pretestības gumijas, jebkurš sportists nonāk pie viena un tā paša secinājuma. Šis ir vienīgais sporta ekipējums, kas palīdzēs sporta traumas novērst, nevis riskēs tās iegūt. Protams, pareizi trenējoties ar jebkādu sporta ekipējumu ir iespēja minimizēt traumas. Un, pretēji, arī ar pretestības gumijām ir iespējams sevi satraumēt, tās nepareizi lietojot. Bet pretestības gumiju pagātne liecina, ka šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad traumu iespēja ir minimāla, bet priekšrocības veselībai - maksimālas.

Visam pamatā ir fizikas likumi.

Varbūt šķiet jocīgi, ka kaut kas tik vienkāršs kā gumija spēj pielietot fizikas likumus, lai nodrošinātu lietotājam efektivitāti un drošību. Bet pretestības gumijas dara tieši to! Gumijas sadalītas pēc spēka, kas nepieciešams, lai tās izstieptu. Un lietotājs, kurš nav spējīgs pilnībā un efektīvi gumiju izstiept nespēs to pielietot un sevi netraumēs. Pretēji, lietojot piemērotu gumiju, katrs sportists spēs atrast maksimālu labumu absolūti minimizējot risku pārslogot ķermeni. Šie ir faktori, kurus sapratuši fizioterapeiti un miljoniem cilvēku visā pasaulē!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu