Putins netaisās karot ar NATO, jo tai ir vairāk naudas (39)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievija netaisās karot ar NATO, jo ASV, kas ir vadošā alianses valsts, aizsardzībai tērējot krietni vairāk nekā Krievija, izteicies Krievijas diktators Vladimirs Putins.

“Mums nav nekādu agresīvu nolūku pret šīm [NATO] valstīm. Mēs arī Ukrainā neko nebūtu darījuši, ja vien tur nebūtu noticis valsts apvērsums, bet pēc tam izcēlušās militāras darbības Donbasā,” pavēstīja Putins.

Šādu viedokli viņš izteica, tiekoties ar Krievijas armijas pārstāvjiem, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

Šeit jāuzsver, ka šie Putina paziņojumi ir klaji meli, jo viņš neskaitāmas reizes ir draudējis Rietumiem un arī klāstījis, ka Ukraina vispār neesot īsta valsts.

Putins izteicās, ka ASV militārais budžets 2022.gadā bija 811 miljardi dolāru, bet Krievijas – tikai 72 miljardi dolāru.

“Ņemot vērā šo attiecību, mēs tiešām taisāmies karot ar NATO, ja? Tie ir murgi kaut kādi,” pavēstīja diktators.

Pirms nepilnām divām nedēļām Putins gan pieļāva, ka Krievija varētu iesaistīties pilna apjoma militārā konfliktā ar NATO.

“Es uzskatu, ka mūsdienu pasaulē viss ir iespējams. Ikvienam ir skaidrs, ka tas būs pēdējais solis pirms pilna apjoma trešā pasaules kara,” 17.martā paziņoja Putins.

Pagājušā gada decembrī ASV brīdināja par pieaugošajiem militārajiem draudiem, ko NATO dalībvalstīm rada Krievija. ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins brīdināja, ka Ukrainas zaudējums karā pret Krieviju neizbēgami novedīs pie kara starp Krieviju un NATO un ka Putins neapstāsies savos centienos sagrābt kaimiņvalstu teritorijas.

Savukārt NATO dalībvalstu pārstāvji pauda viedokli, ka aliansei būtu jāgatavojas karam ar Krieviju, kas varētu notikt tuvāko 20 gadu laikā.

Arī ASV Kara pētījumu institūta (ISW) eksperti uzskata, ka Putins gatavojas karam pret NATO ilgtermiņa perspektīvā.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu