Saeimas ziemas sesijā aktīvākais debatētājs bijis opozicionārs Šlesers (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Ainārs Šlesers uzrunā klātesošos no tribīnes Saeimas ārkārtas sēdes laikā, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Evikas Siliņas izveidotajam Ministru kabinetam.
Saeimas deputāts Ainārs Šlesers uzrunā klātesošos no tribīnes Saeimas ārkārtas sēdes laikā, kurā paredzēts balsojums par uzticības izteikšanu Evikas Siliņas izveidotajam Ministru kabinetam. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas ziemas sesijā visvairāk debatējis opozīcijas deputāts Ainārs Šlesers (LPV), informēja Saeimas Preses dienests.

Šlesers ziemas sesijā no parlamenta tribīnes runājis 22 reizes, kas gan bijis salīdzinoši mazāk kā deputāti iespējuši ziemas sesijās citus gadus.

Kā allaž, aktīvākie runātāji Saeimā bijuši opozicionāri. Deputāts Aleksandrs Kiršteins (TZV) šogad ziemas sesijā debatējis 16 reizes, Artūrs Butāns (NA) un Viktorija Pleškāne - katrs pa 15 reizēm, savukārt Aleksejs Rosļikovs (Stabilitātei) - 14 reizes.

Šajā laikā deputāti sanāca uz 13 sēdēm, tostarp vienu ārkārtas sēdi.

Saeima ziemas sesijā galīgajā lasījumā pieņēmusi 49 likumus: septiņus jaunus likumus un 42 grozījumus likumos. Ziemas sesijā izskatīšanai komisijās nodoti 54 likumprojekti, no kuriem 30 iesniedzis Ministru kabinets, 10 - Saeimas deputāti, 13 - Saeimas komisijas, bet vienu likumprojektu iesniedzis Valsts prezidents.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem un skatot tos otrajā un trešajā lasījumā, Saeimā kopumā vērtēti 697 priekšlikumi.

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Kārtējo sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var sasaukt Saeimas ārkārtas sesijas un noturēt komisiju sēdes.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu