ETP priekšsēdētājs Vēbers: atteikšanās no iekšdedzes dzinējiem no 2035.gada ir kļūda, kas jālabo (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Eiropas Tautas partijas (ETP) priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers pauž bažas, ka Eiropa nākotnē var zaudēt savu vietu globālajos tirgos. Viņš secinājis, ka Eiropas iekšdedzes dzinēju aizliegums no 2035. gada pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām būtu jāpārskata, jo ieguvēja no tā būs nevis Eiropas Savienība, bet gan Ķīna.

Eiropas Tautas partijas (ETP) priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers brīdinājis, ka Eiropas valstis zaudē nākotnes tirgos. “Jaunākie ekonomikas rādītāji ir skaļš trauksmes signāls Vācijai: ekonomiskas izaugsme un labklājība ir lietas, par kurām būtu jārunā,” intervijā “Funke Mediengruppe” sacīja Kristīgo demokrātu savienības (CSU) politiķis.

“Mēs, eiropieši, masveidā zaudējam konkurētspēju nākotnes tirgos, jo īpaši tirgos, kas līdz šim mums ir nesuši labklājību”.

Paredzams, ka ceturtā daļa no visiem šogad ES pārdotajiem elektromobiļiem tiks ražoti Ķīnā.

Eiropas Tautas partijas (ETP) priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers
Eiropas Tautas partijas (ETP) priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Pēc Vēbera teiktā: “Mums ir jāaizsargā Eiropas ekonomika.” Ķīna sistemātiski cenšas iekarot jaunu nākotnes tehnoloģiju tirgus, izmantojot dempinga metodes, kā tas jau ir noticis ar saules paneļiem. “Mēs nedrīkstam to pieļaut,” sacīja ETP grupas vadītājs Eiropas Parlamentā. “Arī brīvai tirdzniecībai ar Ķīnu jābūt godīgai.”

Eiropas lēmumu no 2035. gada vairs nereģistrēt jaunas automašīnas, kas izdala CO2, viņš nosauca par rupju industriālās politikas kļūdu, no kuras labumu gūst Ķīna. Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas vadītājs pauda apņemšanos “labot” šo lēmumu “pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām”.

“Zaļā vienošanās” – Eiropas iniciatīvu kopums ekonomikas un sabiedrības ekoloģiskai reorganizācijai – nedrīkst kļūt par “Ķīnas vienošanos”, brīdināja Vēbers. “Mums jākoncentrējas uz Eiropas, nevis Ķīnas darbavietām.”

Pirms dažām nedēļām CDU un CSU pieņēma arī programmu Eiropas Parlamenta vēlēšanām, aicinot atteikties no iekšdedzes dzinēju aizlieguma: “Mēs vēlamies atcelt iekšdedzes dzinēju aizliegumu un saglabāt Vācijas progresīvo iekšdedzes dzinēju tehnoloģiju un attīstīt to tālāk tehnoloģiski neitrālā veidā,” teikts partiju apvienības programmā. Tomēr šāda nostāja pašlaik vēl nav atrodama konservatīvās Eiropas Tautas partijas (ETP) programmā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu