Bišu stropi un ieslēgts vibrators: neparastākie sūtījumi, ko Baltijas valstu iedzīvotāji ir sūtījuši ar kurjeru

TVNET
Papildināts 11:29, 2. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kellis/Shutterstock

Kartupeļu maisi, bišu stropi un pat koki - tās ir tikai dažas no neparastākajām lietām, ko Baltijas valstu iedzīvotāji mēģina nosūtīt viens otram, izmantojot kurjera pakalpojumus. Tie ir kļuvuši tik pieejami, ka sūtītāju iztēlei dažkārt nav robežu. Par papildu samaksu patiešām iespējams piegādāt gandrīz jebko, bet dažkārt tomēr šī summa ir pārlieku liela un sūtītājs pārdomā.

Iespēja nosūtīt dažādas preces ātri un droši mūsdienās ir kļuvusi pašsaprotama. Ja nevar sūtījumu nogādāt paša spēkiem, tad kā alternatīva tiek apsvērta kurjera pakalpojumu izmantošana. Mērķis ir nosūtīt preci, tāpēc klientiem bieži nerūp, kā kurjers šīs preces ieliks savā automašīnā un kā nogādās galapunktā.

Ja jau reiz klients par šo pakalpojumu maksā, tad viņš gaida, lai visus izaicinājumus, kas saistīti ar preces piegādi, atrisina piegādes pakalpojumu sniedzējs.

"Dažas lietas nav iespējams iepakot, bet par dažu iepakošanu sūtītāji nemaz neuztraucas. Tā mēs uzzinām, kas tiek sūtīts. Neparastāko Latvijā sūtīto un piegādāto lietu sarakstā ir smalkmaizītes, salāti, sapuvuši mandarīni, liela izmēra mēbeles - šajā gadījumā spogulis -  un auto rezerves daļas. Esam piedzīvojuši, ka sūta auto vējstiklu un durvis. Kāds ir nolēmis saņēmēju iepriecināt, sūtot ieslēgtu vibratoru," stāsta "Smartpost Itella" Paku biznesa vadītājs Latvijā Jānis Ronis.

Liela daļa šādu un līdzīgu gadījumu izsauc smaidu darbinieku sejās, taču J. Ronis teic, ka reizēm tomēr nākas vērst arī likumsargu uzmanību uz sūtījuma saturu. Viņš atgādina, ka nedrīkst sūtīt sprāgstvielas, ieročus, naudu, bankas kartes, dārgmetālus un akmeņus. Tāpat nedrīkst sūtīt asus objektus, kuri nav atbilstoši iepakoti un var sabojāt citus sūtījumus. Un, protams, aizliegts ir šādā veidā nogādāt adresātam narkotiskās un psihotropās vielas, kā arī putnus, zivis un citus dzīvniekus.

Uzņēmums "Smartpost Itella" pieder starptautiskai Somijas uzņēmumu grupai "Posti". "Smartpost Itella" nodrošina paku piegādi un transporta pakalpojumus. "Smartpost Itella" ir lielākais "Smartpost" paku termināļu pārklājums Ziemeļeiropā. No 2023. gada, izmantojot "Smartpost Itella", sūtījumu iespējams nogādāt uz 27 Eiropas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu