Lietuvas uzņēmuma vilcienos būs pieejams "Starlink" internets (2)

TVNET/LETA/ELTA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiek Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciena sagaidīšanas pasākums, kas no šodienas sāk kursēt maršrutā Viļņa - Rīga - Viļņa.
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiek Lietuvas uzņēmuma "LTG Link" vilciena sagaidīšanas pasākums, kas no šodienas sāk kursēt maršrutā Viļņa - Rīga - Viļņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānijas "Lietuvos geležinkeliai" pasažieru pārvadājumu uzņēmums "LTG Link", kas nodrošina satiksmi arī starp Viļņu un Rīgu, vilcienos ievieš satelīta interneta pakalpojumu "Starlink", kas nodrošinās stabilu interneta savienojumu visa brauciena laikā.

"LTG Link" paziņoja, ka "Starlink" interneta pakalpojumi jau ir pieejami trīs vilcienos un rudenī ar to tiks aprīkoti vēl četri vilcieni, kas kursē populārākajos maršrutos starp Viļņu un Rīgu un Viļņu un Klaipēdu.

Citos vilcienos Lietuvas kompānija plāno uzlabot 5G interneta savienojumu.

Satelīta internets automātiski tiks aktivizēts dzelzceļa līnijas posmos, kur ierastie interneta savienojumi kļūst vājāki. Tādējādi gan satelīta, gan mobilā interneta tehnoloģijas varēs izmantot vienlaicīgi.

"LTG Link" norādīja, ka bezvadu interneta pieejamība vilcienos ir svarīga ne tikai pasažieru privātām vajadzībām, bet arī iespējai apmaksāt pakalpojumus ar maksājumu karti.

Jau vēstīts, ka "LTG Link" pērn pārvadājis ap pieciem miljoniem pasažieru, kas ir par 6,4% vairāk nekā 2022.gadā.

Lietuvas iekšzemes vilcienu maršrutu pasažieru skaits gada salīdzinājumā pieaudzis par 4,7% līdz 4,68 miljoniem. Par 115 000 pārspēts arī 2019.gadā sasniegtais pasažieru skaita rekords, norādīja uzņēmumā.

Ap 38 000 cilvēku pērn izmantoja "LTG Link" vilcienus braucieniem starp Viļņu un Varšavu vai Krakovu, savukārt gada pēdējās piecās dienās starp Viļņu un Rīgu "LTG Link" pārvadāja 1300 pasažierus.

Lietuvas valstij piederošajā "Lietuvos geležinkeliai" grupā ietilpst uzņēmums "LTG Infra", kas pārvalda dzelzceļu tīklu, pasažieru pārvadājumu uzņēmums "LTG Link", kravu pārvadājumu kompānija "LTG Cargo" un citi uzņēmumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu