ASV brīdinājušas Krieviju, ka terorakts tiek plānots tieši "Crocus City Hall" (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vairāk nekā divas nedēļas pirms 22.marta terorakta Piemaskavas koncertzālē “Crocus City Hall” ASV varasiestādes brīdināja Krieviju, ka tieši šī vieta var kļūt par teroristu uzbrukuma mērķi, raksta ASV laikraksts “The Washington Post”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Medijs uzsver, ka “augstais konkrētības līmenis” apliecinot ASV pārliecību, ka šo teroraktu gatavoja un īstenoja džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

“The Washington Post” vēstītais liek apšaubīt Maskavas apgalvojumus, ka ASV brīdinājumi par plānoto teroraktu esot bijuši pārāk vispārīgi. Tas arī rada jaunus jautājumus par to, kāpēc Krievija nespēra izlēmīgus soļus cilvēku pasargāšanai.

ASV regulāri dalās ar citām valstīm to rīcībā esošajā informācijā par potenciāliem teroraktiem. Tomēr konkrētu uzbrukuma mērķu minēšana ir neparasta rīcība, jo tas var novest pie tā, ka tiek atklāts šīs informācijas iegūšanas veids.

“The Washington Post” uzsver, ka Krievijas varasiestādes sākumā ASV brīdinājumus esot uztvērušas nopietni. Par to liecina tas, ka ASV brīdināja arī par teroristu plāniem uzbrukt sinagogai. Nākamajā dienā pēc šī brīdinājuma saņemšanas Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) informēja, ka tam izdevies novērst teroraktu sinagogā Maskavā.

Tomēr trīs dienas pirms uzbrukuma koncertzālei Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņoja, ka šādi ASV un citu valstu brīdinājumi “esot provokatīvi paziņojumi un šantāža ar mērķi iebiedēt Krievijas sabiedrību”.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, teroristu uzbrukumā “Crocus City Hall” tika nogalināti 144 cilvēki, bet vēl 380 guva ievainojumus. Vēl vairāki desmiti cilvēku tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Atbildību par šo teroraktu uzņēmās “Islāma valsts” atzars “Islāma valsts Horosānas provincē”.

Kremlis gan turpina uzstāt, ka atbildīga par šo uzbrukumu esot Ukraina. Nekādus pierādījumus tam Krievija gan nav sniegusi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu