"Latvijas valsts meži" šogad plāno investēt inovācijās teju 83 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvijas valsts meži" padomes priekšsēdētāja Zane Driņķe.
AS "Latvijas valsts meži" padomes priekšsēdētāja Zane Driņķe. Foto: Ieva Leiniša / LETA

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) vairākos inovāciju projektos šogad plāno investēt 82,8 miljonus eiro, aģentūrai LETA intervijā sacīja LVM padomes priekšsēdētāja Zane Driņķe.

Cita starpā IT risinājumos ir plānots investēt 6,6 miljonus eiro, kā arī meža stādu realizācijas apjoma palielināšanā ir paredzēts ieguldīt 7,5 miljonus eiro.

"Investīcijas nav tikai izdevumi, jo mēs jau saņemam atpakaļ no iepriekš ieguldītā. 23 gadu laikā LVM Valsts kasē ir iemaksājusi apmēram 1,9 miljardus eiro," pauda Driņķe.

Komentējot nesen apstiprināto LVM stratēģiju, kas nosaka kompānijas darbības virzienus līdz 2030.gadam, Driņķe norādīja uz četrām prioritātēm - cilvēkkapitālu, inovācijām tehnoloģijās, zaļo vienošanos, rodot līdzsvaru starp dabas aizsardzību un ekonomiskajiem aspektiem, kā arī meliorācijas sistēmu atjaunošanu un pilnveidi.

"Vienlaikus ir jāuzsver, ka šie četri pīlāri noteikti saglabāsies kā galvenie, bet LVM darbības stratēģijā var būt korekcijas, jo mēs nezinām, kas notiks ģeopolitiski," skaidroja padomes priekšsēdētāja. Viņa uzsvēra, ka ir jārēķinās, ka dzīvojam pārmaiņu pasaulē un stratēģijai ir jābūt dzīvai, nevis tikai formāli uzrakstītai.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 625,99 miljoni eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,8% - līdz 220 770 miljoniem eiro.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu