Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera apsver iespēju pārtraukt sadarbību ar uzņēmumiem, kas eksportē uz agresorvalstīm (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.
LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes tuvākajā sēdē, kas notiks 18. aprīlī, plānots vērtēt iespēju pārtraukt sadarbību ar uzņēmumiem, kuri eksportē uz Krieviju un Baltkrieviju, informēja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš norādīja, ka patlaban LTRK biedru sastāvā ir 25 uzņēmumi, kas eksportē preces uz Krieviju un Baltkrieviju.

Tostarp astoņi uzņēmumi ir loģistikas kompānijas, piecas ir medicīnas un farmācijas kompānijas, divi ir tekstila uzņēmumi, divi pārtikas uzņēmumi, savukārt vēl astoņu uzņēmumu eksporta portfelis uz minētajām valstīm tiks precizēts sarunu gaitā.

"Kopumā LTRK ir vairāk nekā 2700 tiešo biedru. Minētie uzņēmumi ir pavisam maza daļa un neveido pat procentu," uzvēra Endziņš, piebilstot, ka atbilstoši LTRK statūtiem biedri no organizācijas var tikt izslēgti, ja tiek nodarīts kaitējums LTRK reputācijai.

Savukārt taujāts, vai ar attiecīgajiem uzņēmumiem LTRK šobrīd veic pārrunas, Endziņš pauda, ka tās ir sāktas - LTRK organizē tikšanās uzņēmumiem pieejamā laikā.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Kamerai kopumā ir apmēram 6000 biedru. LTRK ir Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas un Starptautiskās Tirdzniecības palātas biedre.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu