Rīgas modes nedēļa veicina ilgtspējīgas modes attīstību Latvijā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RFW

RFW rīkotāji ilgtspējību modes industrijā ir izsludinājuši par vienu no galvenajiem pasākuma tematiem jau vairākas sezonas pēc kārtas. Tā nav nejaušība - ar katru gadu ilgtspējīgas modes tirgus attīstās arvien straujāk. Tāpēc 38. Rīgas modes nedēļas ietvaros šim tematam pievērsīsies ne tikai modes dizaineri, prezentējot kolekcijas, kas veidotas no videi draudzīgiem materiāliem, bet arī pasākuma sadarbības partneri, piedaloties diskusijās un semināros par atbildīga patēriņa tematu.

Modes nedēļas pirmajā dienā kinoteātrī Forum Cinemas (13.janvāra iela 8) sadarbībā ar universālveikalu Stockmann norisināsies seminārs un paneļdiskusija "Atbildīgā mode mūsdienās". Tajā piedalīsies Latvijas un ārvalstu nozares eksperti. Pasākuma galvenās tēmas: pāreja no ātrās modes uz lēno modi, katra mūsu pirkuma ietekme uz nozares nākotni, kā arī modes kolekciju ražošanas īpatnības. Semināru var apmeklēt ikviens interesents, iepriekš reģistrējoties šeit.

Programmu turpinās prezentācija un kokteiļu vakars žurnālistiem un influenceriem - pasākuma laikā galvenie RFW partneri dalīsies pieredzē par atbildīgu iniciatīvu ieviešanu citās nozarēs.

"Elektroautomobiļa izvēle šodien ir solis pretī zaļai nākotnei. GWM ORA ir simbols tam, kā ilgtspējība un elegants dizains var iet roku rokā, un tas atspoguļo arī RFW vērtības," stāsta Linda Unga, GWM ORA Ziemeļvalstu reģiona mārketinga vadītāja. "Kā Rīgas modes nedēļas oficiālajam partnerim mums ir prieks, ka varam nodot starptautiskā autoražotāja Great Wall Motor (GWM) pamatvērtības - šis uzņēmums jau izsenis ir tehnoloģiju un videi draudzīgu transporta risinājumu izstrādes priekšgalā."

Savukārt šīs sezonas debitantu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skates norisināsies jaunā vidē - Rīgas "viszaļākajā" biroju kompleksā "Verde".

"Mums sadarbība ar RIGA FASHION WEEK, pirmkārt, ir iespēja atbalstīt jaunos dizainerus, kuri ir motivēti radīt ilgtspējīgas modes kolekcijas, kas sasaucas ar mūsu vērtībām. Otrkārt, tā ir lieliska iespēja demonstrēt mūsu biroju kompleksa telpu daudzfunkcionalitāti, pārveidojot to par vērienīgu pasākumu norises vietu," komentē "Verde" komercdirektore un valdes locekle Iveta Lāce.

Jāatzīmē, ka "Verde" oficiāli ir zaļākais biroju komplekss Rīgā. Par to liecina gan āra ekosistēma - labiekārtota teritorija, autostāvvieta ar elektromobiļu uzlādes vietām, divas apzaļumotas terases, katra no kurām aizņem 600 kvadrātmetrus, gan iekšējā ekosistēma, kas sevī ietver bišu stropu, atkritumu šķirošanas sistēmu, kā arī ekonomisku ūdens un elektrības resursu patēriņu.

Atgādinām, ka šosezon RIGA FASHION WEEK norisināsies no 8. līdz 11. aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu