Vācu politiķis apsūdzēts naudas pieņemšanā no Krievijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilya Naymushin

Vācijas labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) politiķis Petrs Bistrons, kurš ir viens no galvenajiem pretendentiem uz vietu jaunajā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā, tiek turēts aizdomās par naudas pieņemšanu no Krievijas.

Čehijas laikraksts "Denik N" otrdien ziņoja, ka Čehijas izlūkdienesti tur aizdomās Bistronu par kontaktiem ar prokrievisko ziņu vietni "Voice of Europe", ko Kremlis izmantojis dezinformācijas izplatīšanai Eiropas Savienībā (ES). Saskaņā ar Čehijas izlūkdienestu datiem viņš arī saņēmis naudu no prokrieviski noskaņotiem avotiem.

Bistronam izvirzītās apsūdzības izraisījušas viļņošanos AfD iekšienē, un partijas līderi Alise Vīdele un Tīno Hrupalla trešdien pieprasīja Bistronam rakstisku paskaidrojumu.

Bistrons tiek uzskatīts par vienu no Krievijai draudzīgākajiem politiķiem AfD, kas iestājas pret sankcijām pret Krieviju un iebilst pret ieroču piegādi Ukrainai. Viņš ir salīdzinājis vācu tanku piegādi Ukrainai ar nacistiskās Vācijas karu pret Padomju Savienību.

Bistrons ir AfD pārstāvis ārpolitikas jautājumos un gaidāmajās EP vēlēšanās kandidēs kā otrais numurs no saraksta, kas praktiski garantē iekļūšanu Eiropas Parlamentā.

Pašlaik AfD aptaujās iegūst aptuveni 19,5% balsu, nedaudz atpaliekot no konservatīvajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) un par 5% apsteidzot valdošos sociāldemokrātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu