Piedņestras separātisti paziņo par drona uzbrukumu militārajai bāzei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Piedņestra. Ilustratīvs attēls.
Piedņestra. Ilustratīvs attēls. Foto: Filkli/Shutterstock

Piedņestras separātisti piektdien paziņojuši par bezpilota lidaparāta uzbrukumu militārajai bāzei, bet apgalvo, ka tas nav nodarījis lielus bojājumus un arī neviens cilvēks nav cietis.

Lidrobots uzbrucis militārajai bāzei Ribņicas rajonā, sešus kilometrus no Ukrainas robežas.

"Mērķis bija radaru stacija, kurai nodarīti nelieli bojājumi. Uz vietas atrodas izmeklētāju grupa," pavēstīja Piedņestras separātisti, kas par līdzīgu incidentu ziņoja arī 17.martā. Toreiz viņi apgalvoja, ka no Ukrainas raidīts lidrobots trāpījis militārajai bāzei Tiraspolē.

Moldova noraidīja šī apsūdzības kā mēģinājumu izraisīt paniku, un Kijiva apsūdzēja Krieviju, ka tā stāv aiz šī uzbrukuma ar mērķi destabilizēt Moldovu.

Krievija bieži apsūdz Moldovu un Ukrainu uzbrukumu plānošanā Piedņestrai, kuras līderi februārī lūdza Krievijai aizsardzību pret "pieaugošo spiedienu" no Moldovas.

Piedņestra, kas atrodas Dņestras kreisajā krastā un robežojas ar Ukrainu, ir starptautiski atzīta par Moldovas teritorijas sastāvdaļu, taču kopš PSRS sabrukuma to kontrolē prokrieviskie separātisti. Šajā teritorijā izvietots arī tā dēvēto krievu miera uzturētāju kontingents, kura sastāvā ir 1500 vīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu