Libānas politiķi nolaupījusi un nogalinājusi sīriešu banda

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Sīriešu banda ir nolaupījusi un nogalinājusi Libānas politiķi Paskālu Sleimanu no partijas, kura pretojas Irānas atbalstītajai Libānas šiītu kustībai "Hizbollah", un šī lieta ir satricinājusi valsti, pirmdien paziņoja Libānas armija.

Sleimans bija kristiešu partijas "Libānas Spēki" vietējais koordinators Džbeilas (Biblas) rajonā uz ziemeļiem no Beirūtas. Šī partija ir pret Sīriju un tās sabiedroto "Hizbollah", kas gandrīz katru dienu iesaistās pārrobežu apšaudē ar Izraēlu, kopš 7.oktobrī Gazas joslā sākās Izraēlas karš pret kaujinieku grupējumu "Hamās".

Sleimana nolaupīšana izraisīja sašutumu Džbeilas rajonā, kur simtiem atbalstītāju bloķēja autoceļus pēc ziņām par viņa nāvi.

"Izmeklējot nolaupītā Paskāla Sleimana lietu, armijas izlūkdienesta direkcija spēja aizturēt lielāko daļu no nolaupīšanā iesaistītās sīriešu bandas locekļiem," paziņoja Libānas armija sociālā tīkla platformā "X".

Izmeklēšanā noskaidrots, ka banda "nogalināja nolaupīto cilvēku, kamēr viņi mēģināja nozagt viņa automobili Džbeilas rajonā, un aizveda viņa līķi uz Sīriju", piebilda Libānas armija.

Libānas armija koordinācijā ar Sīrijas iestādēm mēģina atgūt Sleimana līķi, piebilda armija savā paziņojumā.

"Libānas Spēki" pirmdienas vakarā paziņoja, ka uzskata Sleimana slepkavību par "politisku atentātu, kamēr nav pierādīts pretējais". Partija arī aicināja piekritējus izbeigt ceļu bloķēšanu.

"Hizbollah" līderis Hasans Nasrallāhs pirmdien televīzijas pārraidītā runā noliedza, ka viņa partija būtu iesaistīta Sleimana nolaupīšanā. Viņš apsūdzēja tos, kas šajā noziegumā vaino "Hizbollah", naida kurināšanā starp reliģiskām kopienām.

Libānas premjerministra pienākumu izpildītājs Nadžibs Mikati nosodīja šo slepkavību un paziņoja, ka notiek izmeklēšana, lai vainīgie tiktu tiesāti. "Šajos grūtajos apstākļos mēs aicinām visus būt savaldīgiem un gudriem, un nepakļauties baumām un emocijām," piebilda Mikati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu