Lielbritānijas ārlietu ministrs Kamerons vizītē ASV ticies ar Trampu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons pirmdien Floridā ticies ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Kamerons tikās ar Trampu pirms došanās uz Vašingtonu, kur aicinās ASV Kongresu apstiprināt militāro palīdzību Ukrainai.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija pirmdien norādīja, ka ministru tikšanās ar opozīcijas kandidātiem ir standarta prakse.

Novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās republikānis Tramps, visticamāk, sacentīsies ar pašreizējo ASV prezidentu demokrātu Džo Baidenu.

Vizītē Vašingtonā Kamerons tiksies ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu un Kongresa līderiem un brīdinās amerikāņu politiķus, ka Kijivas uzvara karā ar Krieviju ir būtiska Amerikas un Eiropas drošībai, un aicinās likumdevējus apstiprināt palīdzību Ukrainai. Kamerons mudinās piešķirt Ukrainai resursus, kas tai nepieciešami, lai noturētos un pārietu ofensīvā 2025.gadā, paziņoja Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

Ukrainai paredzēta 60 miljardu ASV dolāru palīdzības pakete jau vairākus mēnešus ir iestrēgusi ASV Pārstāvju palātā, jo republikāņi uzstāj, lai šie līdzekļi tiktu saistīti ar aktīvāku rīcību cīņā pret nelegālo imigrāciju.

Kamerons ir vairākkārt mudinājis amerikāņus aktīvāk atbalstīt Ukrainu.

Šogad viņš jau brīdināja Kongresu neizrādīt tādu vājumu, kā pret nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados.

Kamerons ar ASV amatpersonām plāno apspriest arī situāciju Tuvajos Austrumos un aicinās rūpīgi izmeklēt septiņu palīdzības organizācijas "World Central Kitchen" darbinieku nogalināšanu Gazas joslā, kur Izraēla karo ar palestīniešu teroristu grupējumi "Hamās".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu