Sākusies 38. Rīgas modes nedēļa: “KRAŸ” un “Atbildīgā mode mūsdienās”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Toms Norde

Rīgas modes nedēļas atklāšana tika atzīmēta ar semināru un paneļdiskusiju par tēmu “Atbildīgā mode mūsdienās” un Pop-up modes mākslas galerijas “KRAŸ” atklāšanu.

Rīgas modes nedēļas atklāšana tiks atzīmēta ar semināru un paneļdiskusiju par tēmu "Atbildīgā mode mūsdienās". Tajā piedalījās Latvijas un starptautiskie industrijas eksperti.

Modes nedēļas pavasara sesijas laikā līdztekus galvenajām dizaineru skatēm īpaša uzmanība tiks pievērsta arī izstādēm, kas pārstāvēs tēlotājmākslu, tekstilizstrādājumus, kā arī dekoratīvo amatniecību. Rīkotāji šogad ir apņēmušies iepazīstināt pasākumu viesus ne tikai ar modes tendencēm, bet arī ar radniecīgu mākslas nozaru talantu radošumu.

RIGA FASHION WEEK (RFW) pirmā diena tika atzīmēta ar jaunā latviešu modes dizainera Dana Krumpāna un viņa domubiedru - mūziķu - īpaši Modes nedēļai radītās izstādes atklāšanu pop-up galerijā "KRAŸ" (A. Čaka ielā 136).

Savā izstādē dizaineris piedāvā izzināt modes pasauli no mākslas eksperimentu skatupunkta, paplašinot vispārpieņemtās normas un robežas. Vairāku radošo disciplīnu sapludināšana harmoniskā vienotībā, savienojumā ar dzīvo klasisko un elektronisko mūziku ļaus apmeklētājiem baudīt neparastu atmosfēru. Jāatzīmē, ka katrā no četrām izstādes dienām (no 8. līdz 11. aprīlim) inovatīvajā telpā "KRAŸ" notiks kaut kas jauns, kas galvenokārt paredzēts tieši radošo industriju pārstāvjiem.

No 8. līdz 11. aprīlim norisināsies Modes nedēļas pavasara sesija ar saukli “mode ir māksla”, turpinot ētikas un ilgtspējīgas attīstības tematiku. Programmā iekļauti vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp debitanti, atpazīstami Latvijas zīmoli un ārvalstu preču zīmes. Tāpat šosezon īpaša uzmanība tiks pievērsta izstādēm, sapludinot modes industrijas un vizuālās mākslas robežas.

RFW otrajā dienā, 9. aprīlī, modes skates tiks aizvadītas jaunā un neparastā vietā – biroju kompleksā Verde. Kāzu kleitu kolekciju jaunā interpretācijā urbānā telpā prezentēs zīmola “Katya Katya” dizainere Jekaterina Šehurina. Latvijas zīmols “Varens” demonstrēs bezvīļu izstrādājumus, kas balstīti uz mūsdienīgu šūšanas tehnoloģiju. Savukārt modes dizainere Anna Krūze (zīmols Anna Kruz), tiecoties paust sievietes mainīgumu un eleganci, rādīs klasisku siluetu kolekciju, ko papildinās provokatīvas detaļas un metāliski materiāli. Tajā pašā dienā pasākuma viesiem būs iespēja iepazīties ar debitantu kolekcijām no visām trim Baltijas valstīm - Rimgailaite Costume (Lietuva), Henna (Latvija), ABFD Swimwear (Igaunija).

Uz galvenā Rīgas podiuma aktuālās tendences demonstrēs Latvijas modes vecmeistaru zīmoli - Iveta Vecmane, Natalija Jansone, Selina Keer, Una Bērziņa, BAE by Katya Shehurina, Dobrzanska, kā arī Ivo Nikkolo no Igaunijas. Savukārt Stockmann piedāvās savas un somu dizaineres Miia Halmesmaa sadarbības rezultātu.

Rīgas modes nedēļas programmā šosezon ir atrodams bagātīgs izstāžu klāsts – pārstāvēta ir gan tēlotājmāksla, gan tekstilmāksla un dekoratīvā amatniecība. Rīkotāji šogad ir apņēmušies iepazīstināt pasākumu viesus ne tikai ar modes tendencēm, bet arī ar radniecīgu mākslas nozaru talantu radošumu. Šai iniciatīvai par godu RFW programmā ir iekļauts filmas par dizaineri Aleksandru Makvīnu seanss. Filma radīta par godu dizainera 55. dzimšanas dienai. Arī šīs RFW sezonas galvenais tēls ir radīts, iedvesmojoties no šī slavenā dizainera kolekciju teatrālās un dramatiskās estētikas, turklāt tēls ir radīts, izmantojot mākslīgo intelektu.

Modes nedēļa nav iedomājama arī bez ballītēm. Atgādinām, ka šosezon RIGA FASHION WEEK norisināsies no 8. līdz 11. aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu