Vācijas policija Berlīnē izjauc "Palestīnas Kongresa" konferenci (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sebastian Gollnow/dpa/picture-alliance

Vācijas policija piektdien, 13. aprīlī, Berlīnē izjauca konferenci palestīniešu atbalstam un aicināja apmēram 250 tās dalībniekus atstāt norises vietu.

Konference "Palestīnas Kongress", kuru dažādi palestīniešus atbalstoši grupējumi rīkoja uz trim dienām, tika izjaukta divas stundas pēc tās sākuma.

Policisti jau bija iejaukušies šajā pasākumā, kad tajā ar videokonferences zvana starpniecibu teica runu aktīvists, kuram Vācijā ir noteikts politiskas aktivitātes aizliegums. Viņa runas laikā policija pārtrauca apraidi un uz laiku atslēdza elektrību konferences norises vietā.

Pirms konferences sākuma vairāki politiķi, tai skaitā Berlīnes mērs Kajs Vēgners, un policija paziņoja, ka stingri rīkosies, ja tajā izskanēs antisemītiski paziņojumi vai tiks izdarīti kriminālpārkāpumi.

Konferences organizētāji bija nosodījuši Izraēlas militāro ofensīvu Gazas joslā un kritizējuši Vācijas valdības atbalstu Izraēlas valdībai.

"Kopā ar palestīniešu kustibas un starptautiskās sabiedrības balsīm mēs nosodīsim Izraēlas aparteīdu un genocidu. Mēs apsūdzam Vāciju par līdzdalību," bija teikts pasākuma vietnē.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere pirms šī pasākuma paziņoja, ka "'visiem, kas izplata islāmistu propagandu un naidu pret ebrejiem, jāzina, ka viņi ātri un konsekventi tiks tiesiski vajāti".

Berlīnes policija dislocēja apmēram 900 policistus, lai novērotu šo konferenci un jebkādas demonstrācijas palestīniešu atbalstam, izsaucot papildspēkus no Vācijas rietumiem.

Pūlis, kas gribēja iekļūt ēkā, kur tika rīkota konference, skandēja saukļus "Lai dzīvo Palestīna" un "Vācija finansē, Izraēla bombardē". Daži vicināja palestīniešu karogus pie šīs ēkas.

"Ir neciešami, ka tā sauktā Palestīnas Konference notiek Berlīnē," rakstiskā paziņojumā ziņu aģentūrai DPA pavēstīja Berlīnes mērs Kajs Vēgners no centriski labējās Kristīgo demokrātu savienības (CDU). "Mēs neciešam antisemītismu, naidu un kūdīšanu pret ebrejiem Berlīnē."

Kopš kara sākuma Gazas joslā Berlīnes policija parasti ir ieņēmusi stingru nostāju pret protestiem palestīniešu atbalstam. Varas iestādes ir atļāvušas šādas demonstrācijas tikai ar stingriem nosacījumiem vai tās aizliegušas, bažījoties, ka paziņojumi pret Izraēlu var kļūt antisemītiski.

Protestētāji un kritiķi ir apsūdzējuši Berlīnes varas iestādes par demokrātisko runas un pulcēšanās brīvību pārkāpšanu.

Policija bija ierobežojusi konferences dalībnieku skaitu ar 250 cilvēkiem dienā, ņemot vērā ugunsdrošības apsvērumus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu