Video Plāno ierobežot ierēdniecības iespējas piepelnīties valstij piederošu uzņēmumu padomēs (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas eiro monētas no sākumkomplekta desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā, kurus iedzīvotāji varēs iegādāties no 10.decembra komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās, kā arī Latvijas Bankas kasēs un filiālēs Daugavpilī un Liepājā. (Publicitātes foto)
Latvijas eiro monētas no sākumkomplekta desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā, kurus iedzīvotāji varēs iegādāties no 10.decembra komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās, kā arī Latvijas Bankas kasēs un filiālēs Daugavpilī un Liepājā. (Publicitātes foto) Foto: Ieva Čīka/LETA

Praksi valsts augstākajiem ierēdņiem paralēli pamatdarbam ieņemt labi atalgotus amatus valsts uzņēmumu padomēs kritizējusi Valsts kontrole, un, iespējams, tai tuvojas gals, vēsta TV3 Ziņas.

Valdībā plāno ierobežot ierēdņu iespējas savienot pamata darba vietu ar citiem amatiem, piemēram, uzņēmumu padomēs vai ostu valdēs. Iespējamais risinājums – paralēli varēšot būt tikai viens amats.

“No vienas puses, valsts nespēj kā akcionārs definēt, ko tad īsti valsts vēlas no šī uzņēmuma. Tas jautājums par akcionāru gaidām, un, ja šo gaidu nav, tad neviena valde vai padome nebūs laba, ja, nomainoties politiskajai vadībai, ir kaut kādi uzstādījumi, citi principi, kas prioritāri būtu īstenojami caur šīm kapitālsabiedrībām. Otrs – mums ir tomēr tāds ierobežots loks ar kandidātiem, kas kvalificējas. Mums ir ļoti daudz ierēdņu, kas ir pārstāvēti padomēs, ar vienu vienīgu iemeslu – iepriekš samaksāt lielāku algu, noturēt valsts pārvaldē,” norāda Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents Andris Grafs.

Sagaidāms, ka ierēdniecības ierobežojumi amatu apvienošanai jau tuvākajās nedēļās būs uz vadības darba galda.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu