Pēc divu Putina aģentu aizturēšanas Bavārijā Vācijas ārlietu ministre izsauc uz pārrunām Krievijas vēstnieku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka izsaukusi uz Ārlietu ministriju Krievijas vēstnieku, kas varētu būt saistīts ar Krievijas valdības mēģinājumiem izspiegot Vācijā militāros objektus un veikt terora aktus, tā, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, vēsta tabloīds “Bild”.

Tas, ka Vācijā aktīvi darbojas Krievijas spiegi, nevienam nav pārsteigums, taču Vācijas ģenerālprokurors Jenss Rommels trešdienas rītā atklāja, cik konkrēti ir viņu radītie draudi. Viņš licis Baireitā arestēt divus aizdomās turētos krievu spiegus. Viņi esot izspiegojuši ASV bāzes un plānojuši uzbrukumus militārā transporta maršrutiem.

Viens no diviem teroristiem trešdien tika nodots Federālās tiesas izmeklēšanas tiesnesim, kurš viņam piemēroja pirmstiesas apcietinājumu. Par otru aizturēto paredzēts lemt šodien.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere ceturtdien sacīja:

“Mūsu drošības iestādes ir novērsušas iespējamus sprādzienbīstamus uzbrukumus, kas būtu vērsti uz mūsu militāro palīdzību Ukrainai un iedragātu to. Mēs turpināsim sniegt Ukrainai ievērojamu atbalstu un neļausim sevi iebiedēt.”

Jau ziņots, ka Vācijas dienvidos aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēti divi Vācijas un Krievijas dubultpilsoņi, ceturtdien pavēstīja prokuratūra.

Viens no aizturētajiem tiek turēts aizdomās, ka diskutējis par iespējamiem sabotāžas aktiem pret militāriem objektiem, lai kaitētu palīdzības sniegšanai Ukrainai.

“Mēs zinām, ka Krievijas varas aparāts fokusējas uz mūsu valsti,” sacīja tieslietu ministrs Marko Bušmans.

Nule notikušās aizturēšanas ir kārtējie “nozīmīgie izmeklēšanas panākumi” cīņā pret Kremļa sabotāžas un spiegošanas aktivitātēm, norādīja ministrs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu