Ukraina paziņo par tāla darbības rādiusa bumbvedēja notriekšanu Krievijā (27)

Papildināts
TVNET/LETA
Papildināts 11:11, 19. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Stavropoles apgabalā nogāzies tālas darbības rādiusa bumbvedējs “Tu-22M3”, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija. Vēlāk Ukraina paziņoja, ka lidmašīnu notriekuši Ukrainas bruņotie spēki.

Kā ziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija, lidmašīna avarējusi, kad tā bijusi atceļā uz bāzes lidlauku "pēc kaujas uzdevuma izpildīšanas".

Lidmašīnā bija četri lidotāji, viņi katapultējušies. Trīs evakuējusi meklēšanas grupa, bet viens pilots gājis bojā.

Tikmēr Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks vēlāk paziņoja, ka bumbvedēju notriekuši Ukrainas spēki. Ukrainai šādu bumbvedēju izdevies notriekt pirmo reizi un gaisa spēku pārstāvji pavēstīja, ka tā bijusi atmaksa par Ukrainas mierīgo pilsētu bombardēšanu.

Kā pavēstīja avots armijā, bumbvedēju Tu-22M3 ar divām spārnotajām raķetēm H-22 izdevies notriekt ar tāla darbības rādiusa zenītraķešu kompleksu S-200.

Lidmašīnu Ukrainas armija notriekusi 300 kilometru attālumā no Krievijas robežas ar Ukrainu.

Šo kaujas operāciju Ukrainas armija īstenojusi kopā ar Ukrainas Galveno izlūkošanas pārvaldi.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR) pavēstīja, ka Tu-22M3 notriekts aptuveni 300 kilometru attālumā no Ukrainas HUR un Ukrainas Gaisa spēku kopīga darba rezultātā.

Kā paziņoja HUR, lidmašīnu "izdevās notriekt aptuveni 300 kilometru attālumā no Ukrainas ar tiem pašiem līdzekļiem, ar kuriem iepriekš tika notriekta Krievijas tāla darbības rādiusa radiolokācijas un kontroles lidmašīna A-50".

HUR arī norādīja, ka šī ir pirmā veiksmīgā stratēģiskā bumbvedēja iznīcināšana gaisā kaujas lidojuma laikā kopš Krievijas pilna mēroga Ukrainā.

Krievijas karaspēks naktī ar raķetēm Ukrainā apšaudīja Dņipropetrovskas apgabalu, nogalinot deviņus cilvēkus un 19 ievainojot.

Pavisam naktī uz piektdienu Krievijas spēki uzbrukuši Ukrainai ar 22 dažāda veida raķetēm un 14 droniem, Ukrainas spēkiem izdevies notriekt 29 gaisa mērķus.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu