Foto Lietuva un Polija kopīgās militārajās mācībās izspēlē "NATO Ahileja papēža" aizsardzības scenārijus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lietuvas armija

Lietuva un Polija svētdien sāka kopīgas militārās mācības, kurās koncentrējās uz Suvalku koridora aizsardzību. Zemes strēle uz Lietuvas–Polijas robežas, kam vienā pusē ir Krievijas eksklāvs Karaļauči, bet otrā pusē Baltkrievija, jau ilgi tiek uzskatīta par vienu no vājajām vietām Baltijas aizsardzībā.

Lietuvas un Polijas kopīgās taktiskās mācības "Narsus Grifonas 24/II" norisinās no 21. līdz 25. aprīlim, un tajās piedalās arī NATO dalībvalstu ASV un Portugāles karavīri, vēsta Lietuvas medijs LRT. Pašlaik reģionā notiek ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike", ko 2010. gadā aizsāka ASV, tādējādi stiprinot Baltijas valstu aizsardzības spējas.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko un viņa padotie ne reizi vien izteikušies par Suvalku koridoru. 2023.gada rudenī Baltkrievijas Drošības padomes valsts sekretāra pirmais vietnieks Pāvels Muraveiko kādā "ideoloģiskajā seminārā" Minskā pauda neapmierinātību ar sankcijām, kas skārušas Baltkrievijas tranzītu uz Karaļaučiem un baltkrievu mēslojuma eksportu caur Lietuvu, dēvējot to par "ekonomisko agresiju". "No loģikas viedokļa mums ir pamats izmantot militāru spēku, lai izlauztos cauri koridoram, kas mums ir būtiski svarīgs," prātuļoja Muraveiko. Protams, tādu tiesību Baltkrievijai nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu