"Fazer" apsver iespēju apvienot abas Baltijas maizes ceptuves ražotnē Ogrē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

"Fazer" apsver iespēju apvienot abas Baltijas maizes ceptuves vienā ražošanas struktūrā Ogrē, ražotnes modernizācijā ieguldot 18 miljonus eiro, informē "Fazer Bakery Baltic" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka ražošanas koncentrēšana Ogrē nodrošinātu "Fazer" konkurētspēju Baltijas tirgū.

Iespējamās pārmaiņas ietekmēs uzņēmuma darbiniekus Lietuvā, tāpēc "Fazer Bakery Baltic" ir sākusi konsultācijas ar darbinieku pārstāvjiem. Pārmaiņas skars līdz 185 darbiniekiem Kauņā, ar kuriem tiktu pārtrauktas darba attiecības. Vienlaikus Ogres ražotnē tiks pieņemti darbā līdz 60 darbiniekiem.

"Fazer Bakery Baltic" vadītāja Anne Mere norāda, ja šīs pārmaiņas tiks apstiprinātas, uzņēmums palīdzēs darbiniekiem Kauņā atrast jaunu darbu. Darbiniekiem, ar kuriem darba attiecības tiktu pārtrauktas, uzņēmums plāno prioritāri piedāvāt vakances citās "Fazer" grupas struktūrvienībās, kā arī uzņēmums sadarbosies ar vairākiem partneriem un vietējo nodarbinātības aģentūru.

Potenciālās izmaiņas plānots ieviest nākamajā rudens vai ziemas periodā un pabeigt līdz 2025.gada sākumam.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka "Fazer Bakery Baltic" joprojām paliks Lietuvas tirgū. Lietuvas struktūrvienība ar tirdzniecības, mārketinga un atbalsta funkcijām turpinās strādāt vietējā mērogā. Visas piegādes turpināsies kā ierasts, izmantojot Lietuvas loģistikas partneru pakalpojumus.

"Fazer Bakery Baltic" pārstāvji min, ka uzņēmuma mērķis ir stiprināt pozīcijas visos tirgos, kuros uzņēmums strādā. Tāpat plānots paplašināt produktu sortimentu un turpināt attīstīt eksportu. Veiktās investīcijas uzlabotu "Fazer Bakery Baltic" piegādes ķēdes efektivitāti.

Kompānijā arī atzīmē, ka pakotās maizes produktu patēriņš Baltijā samazinās vairākus gadus pēc kārtas, un pērn maizes tirgus apmērs kritās par 2%. Šo samazinājumu uzņēmuma pārstāvji skaidro ar to, ka patērētāji biežāk domā par cenu, un tirgu ietekmē kampaņas, kas izraisa cenu konkurenci un zemākas peļņas normas.

Šobrīd uzņēmuma maizes ceptuves atrodas Kauņā un Ogrē.

Jau ziņots, ka "Fazer Latvija" 2022.gadā strādāja ar 32,196 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19% vairāk nekā 2021.gadā, vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 65 542 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publicēti.

Uzņēmums reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. "Fazer Latvija" vienīgais īpašnieks ir Somijas "Fazer Bakeries".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu