Džeks Pārsonss bija pašmācības ceļā izglītojies raķešu zinātnieks, kurš izgudroja degvielu un dzinēju, kas beigu beigās Zemes orbītā nosūtīja kosmosa kuģi “Space Shuttle”. Tiesa, viņš arī biedrojās ar okultistu Alisteru Krouliju, pielūdza seksa dēmonus ar scientologu Ronu Habardu un visādi citādi bija tas, ko mēs sauktu par ekscentriķi. Mūsdienās NASA par viņa ieguldījumu kosmosa apguves attīstībā bieži izvēlas klusēt.

Pārsonss ir viena no iedvesmojošākajām un dīvainākajām personām Amerikas kosmosa programmas vēsturē – marksists, iespējamais spiegs un okultists. Tiesa, viņa interese par pārdabisko neaprobežojās ar banālu ezotēriku un cirka maģiju. Līdz 1939. gadam Pārsonss ar sievu Helēnu Pārsonsi-Smitu bija pilnībā apguvuši okultās organizācijas “Ordo Templis Orientis” mācību, kuras centrā bija Alistera Kroulija garīgā un reliģiskā filozofija – telema.

Alisters Kroulijs mācīja, ka telemītu galvenais uzdevums ir sasniegt augstāku eksistences līmeni, balstoties uz tēzi “Radi savu gribu, un tāds lai ir likums”. Pats vārds “telema” savukārt nozīmē “dari, ko gribi”.