"B**ģ, mēs Jums nepalīdzēsim un neglābsim." VDD sāk pārbaudi saistībā ar EP deputāta kandidātes Čerņavskas izteikumiem soctīklos (35)

TVNET/LETA
"B**ģ, mēs Jums nepalīdzēsim un neglābsim." VDD sāk pārbaudi saistībā ar EP deputāta kandidātes Čerņavskas izteikumiem soctīklos
"B**ģ, mēs Jums nepalīdzēsim un neglābsim." VDD sāk pārbaudi saistībā ar EP deputāta kandidātes Čerņavskas izteikumiem soctīklos Foto: Ekrānuzņēmums no mikroblogošanas vietnes X

Valsts drošības dienests (VDD) sācis pārbaudi saistībā ar Eiropas Parlamenta deputāta kandidātes Olgas Čerņavskas (Apvienība Jaunlatvieši) izteikumiem sociālajos tīklos.

"VDD veic pārbaudi saistībā ar minēto informāciju. Līdz ar to pašlaik atturēsimies no sīkākiem komentāriem," aģentūrai LETA pauda dienestā.

Čerņavska video sociālajos tīklos kritizējusi Latvijas Aizsardzības ministriju, kura savos ieteikumos par rīcību kara apstākļos, nonākot okupētās teritorijās, topošās politiķes traktējumā, ieteikusi domāt par valsts, nevis sevis vai bērnu glābšanu. Tālākā tekstā Čerņavska veltījusi kritiku Latvijas valstij, kas "mūs neieredz, iznīcina, diskriminē" un kas esot sabojājusi "attiecības starp latviešiem un krieviem".

"Valsts, kura pasludināja mūs par okupantiem, Kremļa, Putina aģentiem. Nosauc mūs par rašistiem, fašistiem. Jūs gribat, lai mēs šo valsti glābtu, tā vietā, lai glābtu savus bērnus? Es gribu jums pateikt, ka mēs visi zinām, ko mēs darīsim, kad atnāks Krievija, krievu karavīri. Mēs zinām, ko mēs darīsim ar valdību, valsti, un noteikti, b**ģ, mēs jums nepalīdzēsim un neglābsim," ar "mātes vārdu" palīdzību spriedelēja Čerņavska.

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā teikts, ka Čerņavska ir mājsaimniece un pēc tautības esot poliete.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu