"Enefit Green" ST apstrīd normu, kas ierobežo privāto uzņēmumu iespējas pretendēt uz valsts meža zemēm vēja elektrostaciju izveidei

TVNET/LETA
Foto: Shutterstock

Uzņēmums "Enefit Green" Satversmes tiesā (ST) ir apstrīdējis nomu, kas ierobežo privāto uzņēmumu iespējas pretendēt uz valsts meža zemēm vēja elektrostaciju izveidei.

Kā informēja tiesā, "Enefit Green" apstrīdējis Ministru kabineta izdoto "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumu" 142.4. punkta atbilstību Satversmes 91.panta pirmajam teikumam, kas nosaka, ka visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā.

Uzņēmuma skatījumā, apstrīdētā norma liedz privāto tiesību juridiskām personām, tostarp pieteikuma iesniedzējai, pretendēt uz valsts meža zemēm vēja elektrostaciju izveidošanai, iepretim valsts kapitālsabiedrībām, tādējādi aizskarot pieteikuma iesniedzējas pamattiesības.

ST ir ierosinājusi lietu un uzaicinājusi valdību līdz 22.jūlijam iesniegt atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu. Lietas sagatavošanas termiņš ir 22.oktobris.

"Enefit Green" ir kapitālsabiedrība, kuras pamata saimnieciskās darbības veids ir elektroenerģijas ražošana, izmantojot vēja elektrostacijas. Uzņēmums pieder Igaunijas AS "Enefit Green", kuras patiesie labuma guvēji Latvijas reģistros nav norādīti. 2023.gadā uzņēmums strādājis bez apgrozījuma, bet ar 0,66 miljonu eiro zaudējumiem.

Svarīgākais
Uz augšu