Hallandsposten: Zviedrija atļāvusi Ukrainai izmantot savus ieročus, lai uzbruktu Krievijai

TVNET/UNIAN
Foto: Schutterstock.com

Zviedrija atzinusi, ka Ukrainai ir tiesības izmantot Zviedrijas piegādātos ieročus, lai uzbruktu objektiem Krievijas teritorijā. Laikraksts Hallandsposten raksta, ka valsts aizsardzības ministrs Pauls Johnsens šo jautājumu pieminējis komentārā. Viņš norādījis, ka Krievija Ukrainu pakļauj neprovocētam un nelikumīgam agresijas karam.

“Saskaņā ar starptautiskajām tiesībām Ukrainai ir tiesības sevi aizstāvēt, veicot militārus pasākumus, kas vērsti pret ienaidnieka teritoriju, ja tie atbilst kara likumiem. Zviedrija atbalsta starptautiskās tiesības un Ukrainas tiesības sevi aizstāvēt,” teikts paziņojumā.

Aizliegums Rietumu ieroču triecieniem pret Krievijas Federāciju

Kopš pirmajām Rietumu ieroču piegādēm Ukrainai ir spēkā aizliegums tos izmantot triecieniem Krievijas teritorijā. Tomēr, kā raksta “The New York Times” (NYT), vienprātības šajā jautājumā nav – Baidena administrācijā notiek debates par aizlieguma vājināšanu.

Savukārt NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņojis, ka Ukrainas partnervalstīm vajadzētu atcelt aizliegumu izmantot to ieročus triecieniem Krievijas teritorijā.

Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže jau iepriekš norādīja, ka ir valstis, kas Ukrainai piegādājušas ieročus bez ierobežojumiem uzbrukt Krievijas Federācijai.

Tajā pašā laikā Vācijas kanclers Olafs Šolcs iebilda pret Rietumu ieroču izmantošanu Krievijas teritorijā, lai “neļautu karam Ukrainā pārvērsties par “lielo karu””.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu