Aizturēts vīrietis, kurš centās Nīderlandes muzejam pārdot nozagtās gleznas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijā aizturēts vīrietis, kurš «Kunsthal» muzejam Nīderlandē centās pārdot tam nozagtās gleznas, vēsta vācu mediji.

Kā LETA ziņoja iepriekš, oktobrī Roterdamas muzejam tika nozagtas septiņas gleznas, tostarp ļoti vērtīgi Pikaso, Matisa, Monē un Gogēna darbi. To kopējā vērtība pārsniedza 50 miljonus eiro (35 miljonus latu).

Kā liecina policijas publiskotais saraksts, muzejā nozagta Pablo Pikaso glezna «Arlekīna galva», Anrī Matisa «Lasītāja baltā un dzeltenā», Kloda Monē «Voterlū tilts, Londona», Pola Gogēna «Sieviete pie atvērta loga», Mejera de Hāna «Pašportrets» un Luciana Freida «Sieviete ar aizvērtām acīm».

Ķelnes policija apstiprināja, ka aizturēts 46 gadus vecs vīrietis, tomēr vēl neesot apzināta viņa saistība ar zagļu grupējumu un tas, vai gleznas viņam tiešām bija pieejamas.

Kā ziņots, saistībā ar zādzību janvārī tika aizturēti trīs Rumānijas pilsoņi, kuri iekrita, cenšoties pārdot vērtīgos mākslas darbus.

Pēc drošības kameru ierakstu noskatīšanās šomēnes apcietinājumā nonāca arī 19 gadus veca rumāniete, kura ir draudzene vienam no pirms tam aizturētajiem vīriešiem.

Par spīti arestiem gleznas joprojām nav atrastas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu