Nozagtais Rembranta zīmējums atrasts baznīcā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Rembranta zīmējums, kas sestdien nozagts no kādas privātas mākslas izstādes, atrasts netālu esošā baznīcā, pavēstījusi Losandželosas policija.

Kā LETA ziņoja iepriekš, 30x15 centimetrus lielais holandiešu mākslinieka zīmējums, kura vērtība ir aptuveni 50 000 ASV dolāru (123 000 latu), pazuda no privātas izstādes viesnīcā «Ritz-Carlton Marina del Rey» netālu no Losandželosas. Kāds cilvēks, izliekoties par potenciālu pircēju, novērsa izstādes kuratora uzmanību, un, kad kurators pēc 15 minūtēm atgriezās, zīmējuma vairs nebija.

Tomēr informācija no kādas anonīmas personas aizveda izmeklētājus uz baznīcu, kur tika atrasts nozagtais mākslas darbs. Eksperti no mākslas darbu krātuves «Linearis Institute», kurai pieder zīmējums, apliecinājuši tā autentiskumu.

Pagaidām nekādi aizdomās turamie nav aizturēti, un varasiestādes nav sniegušas nekādu sīkāku informāciju par to, kā zīmējums nokļuvis baznīcā. Netiek atklāts arī baznīcas nosaukums.

«Mēs saņēmām anonīmu ziņojumu lielās publicitātes dēļ,» ziņu aģentūrai «Reuters» paskaidroja Losandželosas prokuratūras pārstāvis Stīvs Vitmors. «Cilvēki zvanīja mums un teica - esmu to redzējis, un es to esmu redzējis tur. Mēs reaģējām, un tā arī bija, mēs to atradām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu