Lieldienas Brīvdabas muzejā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Svētdien, 12. aprīlī, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs piedāvās plašu Lieldienu programmu, kurā iekļautas gan kristīgās, gan tradicionālās kultūras tradīcijas.

Pulksten 10.00 Usmas luterāņu baznīcā notiks Lieldienu dievkalpojums. Pulksten 12 — ērģeļmūzikas koncerts.

No pulksten 12.00 muzejs aicina apmeklētājus no sētas uz sētu izstaigāt Lieldienu ceļu, iesaistoties spēlēs un rotaļās, izšūpojoties kādās no 10 speciāli uzstādītajām šūpolēm, piedaloties olu kaujās, klausoties tautas muzicēšanu un dziedāšanu, līdzdarbojoties sveču liešanas un olu krāsošanas darbnīcās, kā arī priecājoties par Lieldienu zaķu (patiesībā trušu) izstādi.

Uz brīvdabas estrādes pie Ostmalas noliktavas no pulksten 12.00 notiks koncerts «Pie šūpolēm». Tajā piedalīsies folkloras kopas, Brīvdabas muzeja dejotāju SAIME, tautas deju kopa «Ūsiņš» un citi.

Darbosies ēstuves «Klidziņa», «Pūnīte», «Bono», «Priedes krogs», būs nopērkamas piparkūkas, medus, citi saldumi un kārumi.

Ieejas maksa — Ls 1,50; studentiem un pensionāriem — Ls 0,75, skolēniem — Ls 0,50.

Pirmdien, 13. aprīlī, Otrajās Lieldienās, apmeklētājus joprojām gaidīs Lieldienu šūpoles, ērģeļmūzikas un klasiskās mūzikas koncerti Usmas un Vecbornes baznīcā, Lieldienu rotaļas kopā ar folkloras kopu «Rija». Kurzemes sētā darbosies olu krāsošanas darbnīca, kā arī koka rotaļlietu meistara Aldoņa Baldiņa spēļu pagalms.

Darbosies ēstuves.

Ieejas maksa — Ls 1; studentiem un pensionāriem — Ls 0,50, skolēniem — Ls 0,25.

Pasākumu atbalsta Rīgas Domes Kultūras departaments.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu