Fonds «Viegli» novadu bibliotēkām dāvina pēdējo Imanta Ziedoņa sarakstīto grāmatu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maija izskaņā klajā nāca Imanta Ziedoņa pēdējā grāmata «No Jāniem līdz Murjāņiem», kas sarakstīta kopā ar Aivaru Berķi. Tas ir stāsts par Imanta Ziedoņa Murjāņu māju, kuru grāmatā papildina laika biedru fotogrāfijas, rokraksti un rasējumi. Ar fonda «Viegli» atbalstu, Murjāņu māja pārtop par radošuma centru. «Lai ikviens interesents varētu izlasīt stāstus par šo leģendām apvīto vietu, Ziedoņa fonds nolēmis grāmatu dāvāt visām Latvijas novadu bibliotēkām», stāsta «Viegli» valdes locekle Baiba Zvaigzne.

Epifānija ar niedru jumtu - šādi vienā precīzā frāzē Ēriks Hānbergs nodēvējis Imanta Ziedoņa Murjāņu māju, dzejnieka tajā vadīto laiku un pasauli, kas pār un ap to mutuļojusi vairāk nekā četrus gadu desmitus. Aivars Berķis un Imants Ziedonis radījuši atmiņu stāstu par Dzejnieka un viņa mājas lielo piedzīvojumu - no dullas idejas kādā Jāņu rītā - līdz ēkai, kuru nepārstāja apbrīnot un kura bija gan rakstīšanas un ideju dzimšanas vieta, gan viesu oāze, kas šodien un nākamībā, pateicoties fondam «Viegli», turpināsies kā Ziedoņa radošais muzejs.

Grāmata tapusi sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fondu «Viegli» izdevniecības «Dienas Grāmata» latviešu literatūras projekta «Prāta piedzīvojums» ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu