LTV1 dāvās jauno koncertu «Imants un Ziedonis»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašā ziedoņa plaukumā - maijā, kad dzimis dzejnieks Imants Ziedonis un komponists Imants Kalniņš, LTV1 aicina skatīties un klausīties mūzikas uzdevumu «Imants un Ziedonis», kas veltīts abiem meistariem. Koncertā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā 15.maijā kopā ar Latvijas Radio kori un diriģentu Sigvardu Kļavu uzvedumā piedalījies arī dziedātājs Renārs Kaupers un instrumentālā grupa. Uzveduma ierakstu demonstrēs ceturtdien, 23.maijā, pulksten 22.15.

Abus izcilos autorus saistījusi sadarbība, kas nu jau kļuvuši leģendāra. Ar Imanta Ziedoņa tekstiem Imants Kalniņš sacerējis oratoriju «Dzejnieks un nāra» un operu «Spēlēju, dancoju». Abu saistība dokumentēta arī filmā «Pūt, vējiņi!». Dzejas uzveduma «Imants un Ziedonis» pamatā ir I. Kalniņa dziesmas ar I. Ziedoņa dzeju, kā arī dzejnieka lirika un pārdomas paša autora balss ieskaņojumā. Uzdevumā iekļautas populārās dziesmas «Mīlestība divreiz neatnāk», «Visskaistākām ogām pasaulē», «Buramdziesmiņa» un citas, fragmenti no oratorijas «Dzejnieks un nāra», kā arī mazāk zināmas kompozīcijas, piemēram, ar slaveno tekstu «Mūžu mūžos būs dziesma».

Imanta Kalniņa melodijas īpaši šim koncertam aranžējis dziedātājs un komponists Andris Sējāns, ģitārists Kaspars Zemītis un Valmieras Drāmas teātra Mūzikas daļas vadītājs Emīls Zilberts. Dziesmas mīsies ar Imanta Ziedoņa balss ierakstiem - dažādos laikos dokumentētiem dzejas lasījumiem un esejiskām pārdomām jeb jēdzienu spēlēm, kas ierakstītas Latvijas Radio studijā pirms desmit gadiem, godinot Imantu Ziedoni 70. jubilejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu