Pētījums par noslepenotu klosteri Baltijas valstu teritorijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jauno antropologu atvērtais lekciju cikls BĒRZU SULA sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību trešdien, 13.martā plkst.19.00 kinoteātrī Kino Bize piedāvā Kristīnes Imšas iespaidus un secinājumus no lauka darba pareizticīgo sieviešu klosterī «Dzīve klosterī. Citādā pasaule“.

Kristīne Imša ir Rīgas Stradiņa universitātes sociālās antropoloģijas maģistre, kas diplomdarba pētījumu veica sieviešu pareizticīgajā klosterī vienā no Baltijas valstīm, kura kodētais nosaukums ir «Jordāna». Atrašanās vieta un personāži antropoloģiskās ētikas ietvaros ir noslepenoti.

Pētniece ir meklējusi atbildes uz jautājumiem: kāda ir dzīve aiz klostera mūriem? Kas raksturīgs šai slēgtajai kopienai? Kā notiek atteikšanās no brīvās gribas? Tāpat viņa ir apskatījusi tādus aspektus kā identitāte un tās maiņa, monasticisms un dzimtes jautājumi («mūķene nav sieviete»), kā arī disciplīna, varas attiecības un samierināšanās.

Pēc Kristīnes Imšas uzstāšanās prezentāciju komentēs Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Dr. Solveiga Krūmiņa-Koņkova, pēc kā sekos plašāka diskusija par pētītajiem jautājumiem ar klausītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu