Par miljoniem izsola Normena Rokvela gleznas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trīs amerikāņu mākslinieka Normena Rokvela eļļas gleznas trešdien izsolītas par nepilniem 60 miljoniem ASV dolāru (31 miljonu latu).

20.gadsimta mākslinieks ieguva slavu ar ainām no amerikāņu ikdienas dzīves.

Populārākais no trim darbiem ir 1951.gada «Saying Grace», kurā paveca sieviete un zēns attēloti, lūdzoties pirms maltītes restorānā. «Sotheby's» izsolē tā tika pārdota par 46,08 miljoniem dolāru (23,8 miljoniem latu), divas reizes pārsniedzot prognozēto cenu.

Tā ir augstākā cena, kas jebkad samaksāta par Rokvela darbu. Iepriekšējais rekords 15,4 miljoni dolāru (astoņi miljoni latu) par 2006.gadā izsolīto gleznu «Breaking Home Ties».

Trešdien tika izsolīti vēl divi Rokvela darbi. Par «The Gossips» izsoļu nams ieguva 8,45 miljonus dolāru (4,4 miljonus latu), bet «Walking to Church» tika izsolīts par 3,24 miljoniem dolāru (1,7 miljoniem latu).

Rokvels ilgus gadus sadarbojās ar amerikāņu žurnālu «The Saturday Evening Post», kam no 1916. līdz 1963.gadam izveidoja 322 vāka noformējumus. Viņš arī ilustrēja rakstnieka Marka Tvena darbus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu