Kļūsti laimīgāks ceļojot: šīs ir 10 laimīgākās pilsētas pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Ko nozīmē būt laimīgam? Daži uzskata, ka tā ir mērķa sajūta un būšana finansiāli neatkarīgam, kamēr citiem tā ir būšana tagadnē un jušanās garīgi piepildītam. Lai kā arī būtu, pasaulē ir noteiktas pilsētas, kurām acīmredzot ir lielāka izpratne par laimi. No Dānijas līdz Jaunzēlandei un Meksikai. Ja plāno ceļojumu tuvākajā laikā, iespējams, tev noderēs šis saraksts ar desmit pasaulē laimīgākajām pilsētām, ko apkopojusi interneta vietne «Popsugar.com».

1. Oklenda, Jaunzēlande

Šī ir Jaunzēlandes lielākā pilsēta, kas atbilstoši savam lielumam ir arī laimīgākā. Ar rosīgu pilsētas ainavu, augošu ekonomiku, izcilu izglītības sistēmu, melno smilšu pludmalēm un zaļumiem, nav brīnums, ka pilsētas iedzīvotāji jūtas te laimīgi.

2. Kopenhāgena, Dānija

«Hygge», kas ir dāņu vārds, ar ko apzīmē mājīgumu, tuvību un siltumu, nesen kļuvis par dāņu dzīvesveida tendenci. Tas varētu būt izskaidrojums, kāpēc dāņi regulāri nokļūst laimīgāko nāciju saraksta augšgalā. Kopenhāgena ir slavena ar savām pludmalēm, parkiem, riteņbraucējiem un lieliskajām maltītēm. Tā bieži tiek apmeklēta laimīgo vibrāciju un moderno cilvēku dēļ.

Foto: pexels.com

3. Sidneja, Austrālija

Šīs pilsētas maigais klimats, aktīvais dzīvesveids un relaksēti vietējie padara šo pilsētu par vienu no mazāk stresainajām visā pasaulē, vismaz tā apgalvo pētījumi. Ceļotāji gan arī atzīst, ka tā ir viena no draudzīgākajām vietām pasaulē, kurp doties. Tad tur jābūt kaut kam, ja reiz vietējie un ieceļotāji uzskata, ka Sidnejā nav nekā tāda, kas varētu nepatikt.

4. Barselona, Spānija

Klasiska Vidusjūras pilsēta - patīkami laikapstākļi, skaistas pludmales, garšīgs ēdiens, dzīva kultūra un mierīgs dzīvesveids. Barselonā ir arī pieejami mājokļi un daudz biznesa iespēju. Te ir arī daudz, ko darīt, un vietējie iedzīvotāji zina, kā no tā iegūt prieku. Barselonā zina, kā jādzīvo.

Foto: pexels.com

5. Monterreja, Meksika

Monterreja ir skaista pilsēta Meksikā, kas slavena ar tās stiprajām kopienu saitēm. Atšķirībā no daudzām citām pilsētām pasaulē te profesionālā dzīve ne vienmēr tiek izvirzīta priekšplānā. Šķiet loģiski, ka cilvēki te ir laimīgāki, jo augstu vērtē tādas lietas kā ģimene, reliģija un sabiedriskā dzīve.

6. Amsterdama, Nīderlande

Līdzīgi kā Dānijā, arī Holandē ir augsti laimes rādītāji - te lielu lomu spēlē tieši Amsterdama. Pētnieki uzskata, ka panākumu ķīla ir darba un privātās dzīves balanss, aktīvs dzīvesveids un domāšanas veids, kas šo parada par laimīgu vietu, kur dzīvot. Cilvēki šeit ir atvērti, veselīgi, draudzīgi un brīvi. Ko vēl var vēlēties?

Foto: pexels.com

7. Singapūra

Singapūra bieži tiek atzīta par Āzijas laimīgāko pilsētu. Tā ir neticami droša vieta, kas, kā zināms, ir svarīgs rādītājs, lai kļūtu patiesi laimīgs. Ar konfuciānismā balstītu domāšanu cilvēkiem te ir lielas iespējas nodzīvot jēgpilnu dzīvi.

8. Bergena, Norvēģija

Par spīti lietainajiem laikapstākļiem Bergena ir dzīvespriecīga pilsēta, kur krāsainas koka mājiņas ir pārtapušas veikalos, kafejnīcās un bāros. Te katra diena ir piedzīvojums. Ģimene, draugi, ēdiens un kultūras mantojums ir svarīgākais. Runā, ka Norvēģija kopumā ir zeme, kas pilna ar laimīgiem cilvēkiem.

9. Riodežaneiro, Brazīlija

Šī Brazīlijas pilsēta ir satriecoša ar saviem iespaidīgajiem skatiem un sapņainajām pludmalēm. Nav pārsteigums, ka tā ieņem augstu vietu laimes rangā tās kultūras, āra aktivitāšu un laipno cilvēku dēļ. Pilsēta tiek saistīta ar labu humora izjūtu un labu dzīves līmeni - divi svarīgi faktori laimei.

Foto: pexels.com

10. Samui sala, Taizeme

Taizeme tiek saukta par «smaidu zemi» - ne tikai tāpēc, ka tā patīk ceļotājiem, bet arī pateicoties tās draudzīgajiem iedzīvotājiem. Apmeklētāji var priecāties par salas skaistajām pludmalēm, džungļu ūdenskritumiem, reibinošo kultūru un brīnišķīgajiem cilvēkiem. Laime uz šīs salas ir lipīga!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu