Noderīgi zināt pirms ceļojuma jeb ko «krievi nekad nepiedos»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Ceļojot pa dažādām valstīm un satiekot dažādu kultūru cilvēkus, būtiski ir neaizvainot vietējos, jo nekad nevar zināt, ar ko tas beigsies... Tāpēc pirms došanās ceļā uz Krieviju, Brazīliju vai Turciju noderīgi zināt, ko labāk nedarīt, lai neiekultos nepatikšanās, raksta «Daily Mail».

Ķīna

Ķīniešu kultūra pazīstama ar izteiktu cieņu pret vecākiem cilvēkiem. Tas būtu noteikti jāņem vērā arī iebraucējiem. Neienāc vai neizej no istabas pirms vecāka cilvēka. Vislabāk pieturi durvis visiem, kas ieiet vai iziet pirms tevis.

Brazīlija

«Ok» jeb «labi» žests vairumam ne ar ko sliktu neasociējas. Taču ne brazīliešiem. Brazīlijā šim žestam ir ļoti aizskaroša nozīme.

Vācija

Ja vēlies apsveikt vācieti dzimšanas dienā, vispirms pārliecinies, ka tā ir tieši tajā dienā. Vācieši ļoti māņticīgi uztver apsveikumus, kas izteikti pirms svētkiem, un uzskata, ka tas ir uz nelaimi.

Turcija

Šī valsts ir izslavēta savas kafijas dēļ. Tomēr, baudot tasi gardā dzēriena, nevajadzētu censties krūzi izdzert sausu, jo neviens turks nekad tā nedara. Ja tā darīsi - paliksi par apsmieklu.

Īrija

Ja īrs savās mājās tev piedāvā tasi tējas vai kafijas, nebūs pieklājīgi atteikties. Īri ir izteikti viesmīlīgi un tavu atteikumu uztvers ļoti personīgi.

Krievija

Krievija ir viena no tām valstīm, kur, ejot viesos, pieņemts dāvināt ziedus. Tomēr tas, ko citu valstu iemītnieki varētu nezināt, – māņticība Krievijā ir ļoti izplatīta, tādēļ atnestie ziedi nedrīkst būt pāra skaitā. Ziedi šādā skaitā tiek nesti uz kapiem.

Izraēla

Ik gadu Izraēlu apmeklē tūkstošiem cilvēku. Taču saspīlētās politiskās situācijas dēļ ielās un arī lidostā ir daudz bruņotu apsargu. Tāpēc svarīgi atcerēties, ka jokot ar šiem vīriem noteikti nevajadzētu. Izpildi visas viņu prasības. Pat ja tiek uzdoti dīvaini jautājumi – izturies mierīgi un atbildi uz tiem.

Baltkrievija

Aplausi ir veids, kādā daudzās kultūrās izrāda novērtējumu vai atzinību. Taču Baltkrievija ir pret aplaudēšanu uz ielas - par to var pat ielikt cietumā. 2011. gadā sākās tā sauktie klusējošie protesti pret valsts prezidentu: cilvēki pulcējās publiskās vietās bez plakātiem, saukļiem, lozungiem un vienkārši visi kopā aplaudēja. Tāpēc labāk neriskējiet...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu