VW Golf atjaunots un kļuvis gudrāks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Septītās paaudzes Volkswagen Golf ir sasniedzis sava dzīves cikla vidu, un tas nozīmē, ka ir pēdējais brīdis atsvaidzināties, pirms dienas gaismu ierauga Golf VIII.

Feislifts kompaktklases etalonam ir veikts gan burtiskā, gan arī pārnestā nozīmē, jo mainīts ir kā vizuālais tēls, tā arī mašīnas saturs. Ārējā dizainā izmaiņas gan nav lielas, auto ir vien jauni priekšējie un aizmugurējie lukturi un bamperi. Pie tam priekšējo lukturu bi-ksenona opcija tagad aizstāta ar pilno LED opciju, savukārt aizmugurējie lukturi turpmāk neatkarīgi no aprīkojuma līmeņa būs ar LED lampiņām. Izskatam par labu nākusi arī adaptīvās kruīza kontroles radara pārvietošana; iepriekš tas atradās bamperā, bet tagad tas noslēpts aiz VW emblēmas radiatora režģī.

Nebijis jaunums motoru paletē ir 1,5 litru četru cilindru benzīna motors ar cilindru deaktivēšanas funkciju. Šis turbo agregāts attīsta 150 ZS un 250 Nm. Nedaudz vēlāk sekos arī šā motora BlueMotion versija ar 130 zirgspēkiem. Tās galvenā priekšrocība - tiklīdz vadītājs atlaidīs akseleratora pedāli un auto ripos, motors izslēgsies. Tiklīdz vadītājs atkal pieskarsies pedālim, tas iedarbosies automātiski. Volkswagen tehniskās izstrādes nodaļas pārstāvis Franks Velšs uzskata, ka šāda funkcija nodrošinās par 1 litru mazāku degvielas patēriņu salīdzinājumā ar citiem līdzvērtīgas veiktspējas auto.

Karstā Golf GTI jauda tikmēr ir pakāpusies par 10 zirgspēkiem līdz 230 ZS. Vēl nedaudz vairāk jaudas - 245 ZS - būs GTI Performance modifikācijai. Lai kāds arī būtu modelis, izvēloties DSG pārnesumkārbu, tai būs septiņi pārnesumi. 6 pakāpju DSG opcijas VW Golf modeļu klāstā vairs nebūs.

Salonā lielākais jaunums ir iespēja analogo instrumentu paneli aizstāt ar 12,3 collu ekrānu, kāds sastopams arī Audi modeļos. Tāpat par papildu samaksu Golf ir apgādājams ar viedtelefonu bezvadu uzlādes iespēju, Wi-Fi piekļuves punktu un multimediju sistēmu ar žestu atpazīšanas funkciju.

Modernizētais Golf VII ir pirmais auto šajā klasē, kam uzstādīta preventīva drošības sistēma, kas sagatavo auto iespējamas avārijas gadījumā. Tad automātiski tiek aizvērta lūka un logi, nospriegota drošības josta un sagatavoti drošības spilveni. Tāpat Golf būs uzlabots parkošanās asistents, kā arī autopilots, kas spēs patstāvīgi vadīt auto sastrēgumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu