Amerikā varētu atdzimt Shelby Tuatara projekts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/SSCNorthAmerica

Amerikas autobūves vēsturē ir īsti veiksmes stāsti, piemēram, Henrijs Fords ar Model T, kas faktiski radīja atkarību no automašīnām, jo tās kļuva pieejamas, un arī projekti ar tikpat lielām ambīcijām, taču mazākiem panākumiem. Viens no tādiem ir Shelby Supercars iecere pirms pieciem gadiem uzbūvēt planētas ātrāko sērijveida auto. Toreiz viņiem tas neizdevās, taču par SSC North America pārdēvētais uzņēmums tagad ir apņēmības pilns iesākto pabeigt.

2013. gadā Shelby Supercars izplatīja ziņu, ka ir izstrādāts 6,9 litru V8 turbo motors topošajam superauto Tuatara un tas attīstīšot no 1370 līdz pat 1700 zirgspēkiem, ja tiek izmantota sacīkšu degviela.

Izstrādātāji bija aprēķinājuši, ka automobilis līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrināsies 2,5 sekundēs un maksimāli spēs attīstīt 442 kilometrus stundā. Tobrīd arī bija plānots, ka Tuatara būs jaudīgākais un ātrākais sērijveida auto pasaulē.

Foto: www.facebook.com/SSCNorthAmerica

Zemei pieplakušais SSC Tuatara konceptuālā versijā pirmo reizi tika parādīts 2011.gada pavasarī Šanhajas auto šovā. Vēlāk tai pašā gadā Dubaijā Shelby Supercars parādīja arī, kā varētu izskatīties mašīnas interjers, un jau saņēma desmit pasūtījumus, lai gan aptuvenā cena tika noteikta miljona dolāru apmērā.

Līdz ražošanai pēc vairākkārtējas iznākšanas laika pārcelšanas Tuatara tā arī netika. Bet pāris gadus no projekta virzītājiem nebija vispār nekādas informācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu