Lūpu krāsa un cigaretes jeb kas bija pirmā sieviešu auto aprīkojumā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fiat Chrysler Automobiles

Kas to būtu domājis, taču 1955. un 1956. gadā Dodge Amerikā piedāvāja modeli La Femme, kas bija radīts speciāli sievietēm. Vismaz tā bija iecerējuši mašīnas izstrādātāji, un tā tas tika rakstīts reklāmas bukletos.

Piecdesmitajos gados autoražotāji secināja, ka

sievietes aizvien vairāk interesējas par automašīnām, un viņu viedoklim par to, kādas krāsas ģimenes auto jāpērk, ir aizvien lielāka nozīme.

Chrysler nolēma nevilcināties un gūt labumu no tendenču izmaiņām automobiļu tirgū.

Tādējādi Chrysler 1954.gadā uz modeļa Newport bāzes radīja divus konceptauto Le Comte un La Comtesse. Pirmais bija nedaudz vīrišķīgāks, bet otrs - La Comtesse - sievišķīgāks automobilis ar maigiem toņiem virsbūves krāsojumā. Tā kā La Comtesse guva pozitīvas atsauksmes, Chrysler nolēma konceptauto transformēt par sērijveidā ražotu automobili un projektu piespēlēja Dodge.

Dodge, par bāzi ņemot Custom Royal Lancer divu durvju kupeju, radīja La Femme. Arī šim modelim bija virsbūve maigos ceriņu un rožlapu toņos, bet modeļa nosaukums uz priekšējiem spārniem tika aizstāts ar zeltītiem uzrakstiem La Femme.

Dodge Custom Royal Lancer
Dodge Custom Royal Lancer Foto: Fiat Chrysler Automobiles

Vienlaikus pārvērtības notika arī interjerā. Šeit tika izmantota maigi rozā krāsas mākslīga materiāla apdare ar rožu ziedu rakstu.

Komplektā ar mašīnu pircēja saņēma arī rozā krāsas rokassomiņu, kam bija paredzēts speciāls nodalījums priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltnes aizmugurē.

Lai rokassomiņa nebūtu tukša, Dodge bija padomājuši arī par tās saturu. Starp komplektā iekļautajiem aksesuāriem bija sejas pūdera trauks, lūpu krāsas ietvars, cigarešu etvija, šķiltavas un maciņš sīknaudai. Visi piederumi bija izgatavoti vai nu no cietas plastmasas ar zelta krāsas metāla akcentiem, vai teļa ādas rozā tonī ar zelta krāsas akcentiem.

Foto: Fiat Chrysler Automobiles

Tikmēr vadītājas sēdekļa aizmugurē bija īpašs nodalījums piederumiem lietainām dienām - lietussargs, mētelis un galvassega mašīnai pieskaņotās krāsās.

Šo visu sievietes - autobraucējas varēja iegādāties 1955.gadā. Gadu vēlāk sievišķīgo standarta aprīkojumu bija iespējams papildināt ar vairākiem tehnoloģiska rakstura jaunievedumiem.

Pirmkārt tā bija ar pogām uz priekšējā paneļa vadāma automātiskā pārnesumkārba un otrkārt - ierakstu atskaņotāji dažādās variācijās.
Foto: Fiat Chrysler Automobiles
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu