Jaunais autobusu tehniskās apkopes izmaksājis 647 000 latu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA "Rīgas satiksme" jaunais autobusu apkopes centrs Rīgā, Vestienas ielā 35, pilsētas domei izmaksājis 647 000 latu, šodien centra atklāšanā sacīja domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Guntis Pilsums.

Par Rīgas domes investīcijām ir veikti ēkas rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbi - nomainītas apkures un ventilācijas sistēmas, uzstādītas tehniskās un diagnostikas iekārtas. Ja veiksies ar investīcijām, jau tuvākajā nākotnē rekonstrukcijas darbi Vestienas ielas parkā turpināsies, solīja Pilsums.

"Rīgas satiksme" ražošanas direktors Osvalds Maksimovs informēja, ka autobusu tehniskās apkopes centrs tika celts aptuveni gadu, tā kopējā platība ir 1650 kvadrātmetri. Celtniecības darbus veica SIA "Arčers".

Jaunajā autobusu apkopes centrā ir uzstādīta mūsdienīga diagnostikas iekārta no Holandes, kurai identiskas Rīgā šobrīd nav. Viena autobusa pārbaude pēc visiem parametriem ilgst aptuveni 10 līdz 15 minūtes un vienā dienā ir iespējams pārbaudīt aptuveni pusi jeb 210 uzņēmuma autobusu.

Autobusu apkopes centrā ir iespējams veikt tehnisko apkopi astoņiem autobusiem vienlaikus, taču reāli nepieciešamība esot dienā apkopt piecus autobusus.

"Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens sacīja, ka skiču stadijā ir izstrādāts "Rīgas satiksmes" Vestienas parka rekonstrukcijas projekts. Ja būs nepieciešamie līdzekļi, visa parka rekonstrukcijai nepieciešami aptuveni pieci gadi, ieguldot tajā ap 12 miljoniem latu.

Kā nākamos ir plānots rekonstruēt jaunajam apkopes centram blakus esošo motoru restaurācijas cehu, ikdienas apkopes cehu. Lai šos cehus restaurētu, būtu nepieciešami aptuveni 2 miljoni latu un celtniecība ilgtu aptuveni vienu gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu