Gaisa dārzi novērtēti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau piekto gadu Cēsīs notika konkurss par skaistākajiem gaisa dārziem.

Labākos vērtēja gan pilsētas domes komisija, gan paši cēsnieki. Pašvaldības ainavu arhitekts Jānis Sirlaks atzina, ka konkurss bijis labs stimuls apkārtni padarīt ziedošāku, lai arī cēsnieki jau sapratuši, ka ziedošas palodzes, balkoni un lodžijas dod skaistu akcentu pilsētas tēlam.

"Noteikt labākos bija ļoti grūti, jo piedāvājums ļoti plašs. Tāpēc nolēmām, ka tie, kuri bija labākie pērn, šogad startēs ārpus konkursa, lai gan arī viņu veikums krāšņs," norādīja J. Sirlaks.

Gaisa dārzus vērtēja četrās kategorijās, un apbalvošanas ceremonijā Izstāžu namā labākie saņēma vērtīgas balvas, kas palīdzēs turpmākajos gados veidot vēl skaistākus gaisa dārzus.

Iestāžu grupā balvas saņēma veikals "Aizkaru paradīze", Cēsu rajona patērētāju biedrība un bārs "Sarunas".

Daudzdzīvokļu māju grupā: Emīla Dārziņa iela 5 (mājas vecākā Milda Dille), Zirņu iela 21 (mājas vecākā Dace Grīnfelde), Krišjāņa Valdemāra iela 10 (īpašnieks Jānis Priedīte).

Balkonu, lodžiju grupā: Akmens iela 2 – 72 (Tālivaldis Fricis Teteris), Viestura iela 10a – 1 (Janīna Lazdiņa), Festivāla iela 44 – 49 (Sigita Bērziņa).

Privātmāju grupā: Jāņa iela 3 (Vilmārs Tomsons), Alejas iela 2 (Dace Liepiņa), Priedes iela 5/7 (Ilga Birkhāne).

Skatītāju simpātiju balvu jau ceturto gadu saņēma daudzdzīvokļu māja Saules ielā 7 (mājas vecākā Iveta Ozola). Pārstāve, kas saņēma šo balvu, atzina, ka visi iedzīvotāji esot ieinteresēti, lai māja būtu skaista un ziedoša. Īpašu stimulu devusi arī iepriekšējo gadu atzinība. Iedzīvotāji esot vienoti, kopīgi pat organizējot svētkus. Pērn kopīgi atzīmēta balvas saņemšana, arī šogad būs pikniks par godu šim notikumam.

Privātmāju grupā par labāko atzīta māja Jāņa ielā 3. Par puķēm mājā rūpi tur Gunita Tomsone, kura bija pārsteigta par augsto novērtējumu.

"Gribas, lai māja būtu skaista un ziedoša, un to nevar darīt tikai pienākuma pēc. Tur jāieliek sirds. Ir patīkami vakarā pēc darba aprunāties ar puķēm, aplaistīt tās, parušināt. Neesmu dārzniece, un varbūt viss nav veidots pēc noteiktiem likumiem, bet, veidojot stādījumus, paļaujos uz intuīciju. Galvenais, lai patīk pašai," saka G. Tomsone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu