Indietis savā garāžā ražo vismazākos «džipiņus»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency

Indijas satiksmē valda zināms haoss - dažādu transportlīdzekļu ir ļoti, ļoti daudz, bet ielu caurlaidība ir faktiski nemainīgs lielums. 60 gadus vecajam auto mehāniķim Bavāram Singam tādēļ reiz ienāca prātā labs risinājums - uzbūvēt par motociklu praktiskāku auto, ar kuru varētu iespraukties it visur. Lūk, kas no viņa idejas realizācijas ir sanācis.

Tas ir klasiskajam Jeep attālināti līdzīgs supermikro automobilis ar sēdvietām četriem cilvēkiem un motorollera motoru. Mašīnītes maksimālais ātrums ir ap 60 kilometriem stundā, raksta Caters News Agency.

Bavārs stāsta, ka šādu braucamo izgudrojis, gribēdams atvieglot cilvēkiem pārvietošanos noslogotajās ielās.

Mehāniķis atklāj, ka ideja par šādu auto viņam radusies 1975.gadā, kad kāds cilvēks ar kustību traucējumiem viņam palūdzis mopēdu aprīkot ar papildu riteņu komplektu.

«Bija 1975.gads. Es piemontēju papildu riteņus, lai viņam būtu vieglāk balansēt. Prieks viņa sejā bija nenovērtējams. Saņēmu miljons pateicības. Tā cilvēka atsauksmes man lika sajusties lepnam par savām iemaņām. Pēc dažām dienām nolēmu uzbūvēt džipu, lai tādam cilvēkam kā viņš būtu ar ko pārvietoties,» - tā Bavārs Sings. «Savu ideju izklāstīju tam pašam cilvēkam, un viņš piekrita, ka mēģinu to realizēt. Kad mašīna bija gatava, viņš nespēja valdīt sajūsmu un tūlīt pat to iegādājās.»

Pirms dažiem gadiem, kad Sings devās pensijā, viņš ķērās pie darba un savas 1975.gada džipa idejas pilnveidošanas. Tagad var teikt, ka «bizness ir aizgājis», jo pēdējo divu gadu laikā ir uzbūvēti un pārdoti 7 šādi auto, bet vēl seši ir pasūtīti un atrodas tapšanas stadijā. Savas mašīnas Bavārs pārdod par apmēram 760 eiro, kas ir mazāk, nekā maksā divvietīgs motocikls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu