Nissan izdomājuši X-Trail, kurā labi gan sunim, gan saimniekam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Lielbritānijā veikta pētījuma rezultāti liecina, ka gandrīz ikviens suņa īpašnieks uzskata savu mīluli par daļu no ģimenes. Pie tam vairums aptaujāto atzīst, ka viņi labprāt iegādātos jaunu automobili ar plašāku papildaprīkojumu, kas būtu pārdomātāks suņa pārvadāšanai.

Lai īstenotu šīs vajadzības, Nissan ir radījuši X-Trail 4Dogs, kurā ir viss nepieciešamais, lai aprūpētu suni pēc dubļainas pastaigas. Pirmkārt, auto aprīkojumā ir izvelkams dušas rīks, ar ko suni nomazgāt, un fēns, ar kuru pēc tam izžāvēt mitro kažoku. Otrkārt, mašīnas bagāžnieka grīdā ir nodalījums, kurā atrodas izbīdāma rampa, kas atvieglo suņa iekāpšanu mašīnā.

Bagāžniekam ir viegli kopjama apdare, tāpēc pat netīru ķepu nospiedumi neradīs bažas. Piedevām bagāžnieka sienās ir iebūvēti ventilēšanas sistēmas deflektori, kas bagāžas telpā ieplūdina siltu gaisu un ātrāk rada komfortablus apstākļus. Par suņa labsajūtu gādā arī īpašs ūdens trauks ar ūdens izšļakstīšanās novēršanas sistēmu, kā arī barības dozators.

Visbeidzot, lai mīlulis brauciena laikā būtu drošībā, ir izstrādāta siksnu un āķu sistēma, kas līdzinās cilvēkiem domātajām drošības jostām. Arī Nissan multimediju sistēma ir pielāgota mašīnas specifikai - suņa saimnieks priekšējā panelī iebūvētajā 7 collu ekrānā var redzēt, kā klājas sunim bagāžniekā, savukārt suns bagāžnieka priekšējā sienā iebūvētā 10 collu ekrānā redz, ko dara viņa saimnieks.

Nissan X-Trail 4Dogs konceptautomobilis tika radīts, ņemot vērā vairāk nekā 1300 suņu saimnieku aptaujas rezultātus. Pētījumu veica The Kennel Club — Apvienotajā Karalistē lielākā un populārākā organizācija, kas rūpējas par suņu veselību un labturību. Pētījuma rezultāti atklāja:

  • Gandrīz visi suņu saimnieki (99,9%) uzskata, ka viņu četrkājainais draugs ir daļa no ģimenes;
  • Līdzīgs skaits suņu saimnieku (98,7%) izmanto savu automobili suņa pārvadāšanai;
  • Gandrīz 90% (88,9%) aptaujāto labprāt iegādātos automobili, kas ir īpaši pielāgots suņa pārvadāšanai;
  • Gandrīz 90% (88,7%) suņu saimnieku vismaz reizi nedēļā pārvadā savu suni automobilī;
  • Vairāk nekā 90% (90,5%) aptaujāto dodas ar saviem suņiem pārbraucienos, kas ilgst vismaz 10 minūtes;
  • Vairāk nekā puse (54,7%) aptaujāto vēlētos, lai viņu automobilis būtu ērtāk pieejams viņu sunim;
  • Gandrīz trīs ceturtdaļas (71,5%) aptaujāto pārvadā savus suņus automobiļa bagāžas nodalījumā vai uz aizmugurējā sēdekļa;
  • Vairāk nekā puse (50,9%) aptaujāto atzina, ka ietilpīgs bagāžas nodalījums ir bijis izšķirīgs faktors, izvēloties automobili suņa pārvadāšanai.

*The Kennel Club veiktajā aptaujā tika saņemtas 1360 atbildes no suņu saimniekiem Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu