Sinoptiķi: Riepu maiņa jāveic ne agrāk kā aprīlī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Tuvākajās nedēļās Latvijā vēl gaidāms sals un sniegs, tādēļ autovadītājiem nevajag steigties ar riepu maiņu, liecina sinoptiķu prognozes.

Gan Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, gan «Global Forecast System» jaunākā prognoze vēsta par aukstuma vilni nākamnedēļ.

Paredzams, ka naktī uz piektdienu, 23.martu, daudzviet valstī būs nelieli nokrišņi un veidosies apledojums uz ceļiem. Šīs nedēļas nogalē gaidāms pārsvarā sauss laiks, kļūs nedaudz siltāks, bet naktīs piesals. Lielāks sals būs naktī uz sestdienu, kad termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz -9..-12 grādiem.

Nākamnedēļ brīžiem snigs, vietām iespējama stipra snigšana, bet nedēļas sākumā vēl saglabāsies siltāks laiks un gaidāms arī lietus. Vairākās naktīs gaisa temperatūra būs zem -10 grādiem, neliels sals daudzviet gaidāms arī dienas laikā.

Sniegs un sals iespējams arī Lieldienās.

Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka no 1.marta ziemas riepu lietošana ir pēc autovadītāja ieskatiem un atbilstoši laika apstākļiem. Riepas ar radzēm drīkst izmantot tikai līdz 1.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu