Fiat saņem divu cilindru motoru (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāļu koncerns FIAT izlaidis pirmos modeļa 500 eksemplārus, kam uzstādīts iepriekš solītais divu cilindru dzinējs.

Jaunie auto ir apgādāti ar 85 zirgspēku 0,9 litru turbo motoru, kura konstrukcijā izmantota TwinAir tehnoloģija. FIAT norāda, ka jaunais divu cilindru motors, salīdzinot ar analogas jaudas četru cilindru motoru, ir par 10 procentiem vieglāks, par 23 procentiem īsāks un patērē par 30 procentiem mazāk degvielas.

Kā jau minēts, motora maksimālā jauda sasniedz 85 zirgspēkus (pie 5500 apgriezieniem minūtē), savukārt griezes maksimālais moments ir 145 Nm p 1900 apgriezieniem minūtē. Ar šo motoru un sešu pakāpju pārnesumkārbu aprīkots FIAT 500 spēj 100 km/h sasniegt 11 sekundēs un attīsta 173 km/h maksimālo ātrumu. Visai pieņemami rādītāji, īpaši, ja ņem vērā, ka vidējais patēriņš kombinētā ciklā ir tikai 4,1 litrs uz 100 kilometriem. Piedevām auto patiks ne tikai ekonomiski, bet arī ekoloģiski domājošiem cilvēkiem, jo CO2 izmešu daudzums ir tikai 95 g/km.

Var atzīmēt, ka ar Dualogic automātisko pārnesumkārbu patēriņš vispār sarūk līdz 4 litriem, bet izmeši sasniedz 92 g/km.
Patēriņu vēl var samazināt, izmantojot ECO braukšanas režīmu, kas vairāk atbilstot rāmai pilsētas satiksmei - nospiežot attiecīgo pogu viduskonsolē, dzinēja jauda un maksimālais griezes moments tiek ierobežots attiecīgi pie 77 ZS un 100 Nm (pie 1750 apgr./min.) un arī stūre kļūst "vieglāka", lai būtu vieglāk manevrēt. Tāpat auto jau standartā tiks aprīkots ar Start&Stop sistēmu, kā arī pārnesumu pārslēgšanas optimālā brīža indikatoru.

Var atzīmēt, ka šis ir pirmais motors jauno divu cilindru agregātu saimē, kas nosegs jaudas spektru no 65 līdz 105 zirgspēkiem. Laika gaitā divu cilindru dzinēji tiks pielāgoti arī citiem supermini un mazās klases automobiļiem, piemēram, FIAT Panda un Grande Punto, bet 85 zirgspēku turbo motors tikšot kombinēts ar elektromotoru un būs sastopams FIAT 500 hibrīdā.

Foto: FIAT
Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu