Ķīnā beidzot uzbūvēts drošs auto (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Jaunākajā EuroNCAP testu sērijā par pārsteigumu parūpējies ķīniešu ražotājs Qoros, kura ražotais sedans 3 saņēmis augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes.

Qoros ir pavisam jauna, no nulles veidota kompānija, kas ar kvalitāti, labu cenu un stilīgu dizainu cer kļūt par pirmo panākumiem bagāto ķīniešu autoražotāju Eiropas tirgū. Šobrīd izskatās, ka Qoros ir uz pareizā ceļa, jo kompānijas pirmais sērijveida modelis, vidējās klases sedans Qoros 3 EuroNCAP drošības testu kopsavilkumā saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu. Tik labs rezultāts līdz šim nav bijis neviena Ķīnā ražotam auto.

Frontālā un sānu trieciena testā Qoros 3 izcēlies ar vienlīdz labu visu cilvēka ķermeņa daļu aizsardzību. Testā, kas imitē sānisku ietriekšanos stabā, cilvēka galvas un krūšu daļas aizsardzība novērtēta kā augstā līmenī, savukārt gurnu daļas aizsardzība atzīta par pietiekamu.

Labu novērtējumu sedans saņēmis arī par bērnu drošību. Frontālā un sānu triecienā bērnu sēdeklīši pusotru un trīs gadus vecu bērnu manekenus noturējuši tā, kā paredzēts, lai tiem avārijas gadījumā nebūtu kontakta ar kādu no salona detaļām.

Tāpat arī gājēju pasargāšanas jomā Qoros 3 izcēlies ar atzīstamu rezultātu. Ekspertu skatījumā bažas rada vien pārāk stingrie priekšējie jumta balsti, kas nepadodas deformācijai un tādēļ gājējiem var nodarīt lielākas traumas.

Qoros 3 drošības testu rezultāti:

Pieaugušo aizsardzība – 95% no maksimuma.

Bērnu aizsardzība – 87% no maksimuma.

Gājēju aizardzība – 77% no maksimuma.

Elektroniskās drošības palīgsistēmas – 81% no maksimuma.

Kopējais novērtējums – 5 zvaigznes.

Jau ziņots, ka Qoros dizaina nodaļas vadītājs ir vācietis Gerts Folkers Hildebrands. Viņš iepriekš strādājis Volkswagen, Seat, Opel, Mitsubishi, kā arī jaunā MINI ārējā veidola kalšanā, bet tagad vada Qoros dizaineru studijas Minhenē un Šanhajā.

Qoros 3 ir būvēts uz kompānijas speciālistu izstrādātas moduļu arhitektūras, kas būs pamats arī pārējiem zīmola automobiļiem. Auto tapšanā izpalīdzīgu roku ir sniegusi virkne starptautiski zināmu partneruzņēmumu – Continental, Bosch, Magna Steyr, Getrag, Benteler, Microsoft, Harman u.c. Bet daudz ir paveikts arī kompānijas pašu spēkiem.

Nonākot pārdošanā Eiropas tirgū, sedans tiks apgādāts ar 1,6 litru benzīna dzinēju divās versijās. Atmosfēriskajam būs 126 ZS un 155 Nm, bet turbinētajam – 156 ZS un 210 Nm. Vēlāk dzinēju klāsts tiks izvērsts plašāks.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu