Jauno Lamborghini sauks mīnotaura vārdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Automobilis, ko Lamborghini gatavojas atklāt Parīzes auto šovā, varētu tikt dēvēts par Asterion. Tieši šo vārdu itāļu superautoražotājs izmantojis, patentējot firmas rakstu šriftu.

Asterion ir aizgūts no sengrieķu mitoloģijas, kur šādā vārdā tiek dēvēta mītiska radība - pa pusei vērsis, pa pusei cilvēks. Šāda vārda izvēle, kā arī patentētajā uzrakstā O burtu caurvijošais zibens liek domāt, ka Lamborghini ir sagatavojuši automobili, kas apvieno divas pasaules - sev labi zināmo iekšdedzes dzinēju pasauli ar elektriskās piedziņas agregātiem, kas nu jau aizvien vairāk nostiprinās superauto kategorijā. Tajā skaļākie vārdi šobrīd ir Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari un McLaren P1, bet drīzumā savu hibrīdauto - modeli Chiron - piedāvās arī Bugatti.

Foto: Publicitātes foto

Pagaidām nav zināms, vai Lamborghini Asterion, ko paredzēts izrādīt Parīzē, būs tikai konceptauto vai arī sērijveida ražošanai sagatavots modelis. Ticamāka gan ir versija par konceptauto, jo, kā atzīmē Motor.ru, Lamborghini vadītājs Štefans Vinkelmans vēl pavasarī noraidīja iespēju izlaist hibrīdauto. Kā zināms, Lamborghini tiecas pēc iespējami zemiem auto svara rādītājiem, tādēļ jebkurš lieks kilograms kaut vai hibrīdsistēmas bateriju formātā, neatbilst ražotāja koncepcijai.

Šobrīd Santagatas uzņēmuma klāstā ir divas modeļu saimes - Aventador, kas bāzes versijā tiek apgādāts ar 700 zirgspēku V12 motoru un 610 ZS spēcīgs huracan ar V10 dzinēju. Drīzumā klāstam piebiedrosies arī SUV automobilis Urus, kura montāžu paredzēts uzticēt Volkswagen grupas rūpnīcai Sovākijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu